Jos palaria

Clujeanca Dora Trusca a câștigat o mențiune la secțiunea foto a Bienalei de Arhitectura Transilvania 2023! Nu e inca vedeta, dar va fi! VEZI o selectie cu instantaneele ei superbe!

E Dora Trușcă, inca nu are nume de „scena”, dar sigur o sa mai auziti de ea deoarece obiectivul sau tinde spre un Sony Awards.

Pentru moment, a „tras” o mentiune la secțiunea foto a Bienalei de Arhitectura Transilvania 2023!

Iata fotografia pentru care a fost rasplatita:

” Acasa inseamna Cluj-Napoca, nascuta, traita si reintoarsa din explorari tot aici.
Am inceput de la zero, in martie 2018, initierea in tainele artei fotografice in cadrul Asociatiei Culturale Ciorchin din Cluj Napoca. Stefan Socaciu si Radu Salcudean, „profii”, oameni minunati si profesionisti, m-au incurajat si continua sa o faca, in demersul meu de exprimare artistica. Am inceput cu un Canon 400D, 18-55mm, „imprumutat” de la Stefan, recunostinta vesnica, iar in decembrie 2018 am reusit sa achizitionez un Canon 800D cu obiectivul de kit si un 50mm, 1,8. In cadrul cursului de avansati in tehnici de fotografiere si in turele foto cu Ciorchin Explorer, am testat aproape toate obiectivele de la Canon. Mai am multe pe lista de „cumparaturi”. In prezent detin un Canon 5D Mark III si ultima achizitie un obiectiv Canon 70-200 mm F2.8″, spune cu modestie Dora Trusca.

O artista cu totul modesta, fara aere si invidii grotesti, facand din pasiune si cu simplitate munca de explorare vizuala, in cautarea celui mai bun „shot”.

Realizari de care este mandra si onorata:
– prima aparitie a numelui meu pe fotografii realizate si postate pe FB pentru Epilepsy Challenge Romania, Crosul de la Sibiu din 2018.
– participarea la Festivalul de Fotografie OQ Ciorchin”
– participarea la expozitia foto „Centenar Underground Foto Gallery” din Tunelul Hăl Mare Ghelari
– participarea la expozitii organizate de cel mai activ grup foto de pe Facebook „La Conacul fotografilor” unde am legat prietenii si ne-am creat un grup in Cluj pentru ture foto de cate ori ne permite timpul
– 2 concursuri castigate si organizate de Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, Cluj Napoca
– la Bienala de Arhitectura Transilvania 2023 (BATRA 2023) am avut placuta surpriza de a câștiga o mențiune la secțiunea foto cu ” The Passenger”

Stil de fotografiere: „Deocamdata sunt in cautarea lui, sunt in perioada de alb negru, caut unghiuri si perspective diferite care sa ma defineasca pe mine ca fotograf, sunt pasionata de fotografia de peisaj, street, experimentala, lightpainting. Urmeaza sa studiez mai indeaproape fotografia de arhitectura, portretistica si fotografia pe film”

Fotografi favoriti: Ansel Adams, Sebastiao Salgado, Stefan Socaciu, Michael Ray

Motto-ul preferat: „fotografii au coatele ascutite” si „fotografii trebuie sa se imprieteneasca cu lumina”

Jos palaria, Dora Trusca!

Mai jos aveti si cateva instantanee, dovezi ale muncii sale pasionale si a iubirii pentru vizual: