Din oras

Cluj-Napoca, destul de sărac la oferte indoor de petrecere a timpului liber

Pe perioada iernii, mulți se orientează spre activități indoor din cauza temperaturilor scăzute. Cluj 100% a realizat o selecție a celor mai interesante locuri în care se poate petrece timpul liber în Cluj-Napoca, altfel decât în banalele săli de sport sau baruri.

Petrecerea timpului liber într-un mod activ este o provocare în sezonul rece. Multe persoane preferă să aibă activități în interior, decât să meargă la patinaj, ski sau plimbări în aer liber. Să găsești ceva cu adevărat interesant și care să îți pună sângele și mintea în mișcare este o misiune dificilă. În Cluj-Napoca nu există foarte multe opțiuni în afara celor „clasice”: săli de sport, fitness, baruri sau bazine de înot.

Evadări din camere întunecoase

O primă opțiune poate fi un joc de room-escape. Vă testează inteligența, spiritul de observație, munca în echipă. Vă puteți imagina că sunteți Sherlock Holmes sau un prizonier într-o temniță a unui criminal psihopat. Scenariul și specificul jocului contribuie la creșterea nivelului de adrenalină. Dacă vă plac poveștile încărcate de mister, un astfel de joc este cea mai potrivită alegere. Pe străzile Petru Maior, Horea, Samuil Brassai, Avram Iancu, sunt încăperi, la subsol, unde se pot practica jocuri de room-escape. „Gândește-te că ești închis într-o cameră întunecată alături de prietenii tăi. Aveți la dispoziție 60 de minute ca să evadați. Cum puteți scăpa din camera întunecată? Secretul constă în munca de echipă. Împreună veți găsi ascunse diferite indicii sau obiecte care vă vor ajuta să evadați. Veți rezolva împreună puzzle-uri și veți încerca să deschideți uși cu chei ascunse. Pereții întunecați vă vor șopti povești înfircoșătoare și vă vor ghida spre ieșire sau…vă vor îngreuna evadarea. Cum evadați? Jocul se încheie de îndată ce toate indiciile au fost descoperite și ieșirea a fost activată”, așa descriu organizatorii jocurilor de room-escape din Cluj-Napoca. Tarifele variază între 30 și 180 lei în funcție de numărul de persoane din echipă și de locul ales.

Cățărat pe pereți

Dacă sunteți pasionat de istorie, vă puteți înscrie în una din asociațiile din oraș care vă învață cum să vă luptați la fel ca în Antichitate sau în Evul Mediu. Dacă dispuneți de timp liber mai puțin atunci puteți încerca tir cu arcul indoor, activitate pusă la dispoziția celor care nu sunt membrii ai asociațiilor. Asociațiile de reenacting istoric din Cluj-Napoca au, în general, oferte pentru grupuri și mai ales pentru elevi.

Pentru cei care iubesc mișcarea, sălile de escaladă din Cluj-Napoca sunt o soluție potrivită. „Sala de escaladă are o suprafață de escaladă de 200 mp, o înălțime între 4-10 metri. Panoul este echipat acum cu aproximativ 2.000 de prize. Există panouri pentru copii, începători și avansați (înălțime 4 m), unul pentru escaladă (înălțime 10 m).
Pentru amortizarea căderilor până în 4 metri, panoul este prevăzut la bază cu saltele. Panoul de escaladă este echipat cu corzi și se poate merge cap de coarda. Suprafețele de ascensiune sunt deosebit de variate ca înclinație, predominând însă porțiunile surplombate”, scrie pe site-ul unei săli de escaladă din oraș. Tarifele variază de la 20 lei pentru o zi până la 85 lei pe lună, cu intrări nelimitate.

Poligoane de tragere cu pistoale adevărate

O altă variantă de petrecere a timpului liber indoor sunt poligoanele de tragere. Pe Calea Baciului, orice persoană care a împlinit 18 ani poate participa la poligonul de tir, pe bază de programare. Se folosesc pistoale și revolvere, arme letale de foc. Tocmai de aceea trebuie respectate câteva reguli mai stricte: „accesul tuturor persoanelor în încăperile şi spaţiile care formează poligonul de tragere se va face numai cu un însoţitor din partea personalului poligonului”; este interzis “accesul persoanelor care se afă într-o stare avansată de oboseală sau suferă de o afecţiune temporară care poate genera o stare de pericol în condiţiile folosirii armelor şi muniţiilor”, “accesul în incinta poligonului cu animale”, “fumatul pe aliniamentul de aşteptare şi de tragere”.

Pentru cei care vor să își antreneze mintea, dar și să socializeze cu prietenii, pub-urile din oraș organizează quiz night-uri. Faceți un tur rapid al localurilor din oraș și veți descoperi că în fiecare seară au loc concursuri de cultură generală pe echipe. Taxa de participare este simbolică, iar premiile variază în funcție de pub-ul organizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *