FOTOGRAFILA

Clădirea Prefecturii Cluj este o mizerie cu fațadele în ruină de vreo trei decenii. Refațadizarea se face cu plase din plasele pe care le iau românii de la partide

Haideți să ne uităm cu atenție la fotografia făcută de domnul Sándor Balázs panoului de șantier al ”reabilitării” de fațadă de la clădirea Prefecturii Cluj, o ruină adevărat pericol public:

Ce înțelegeți din cele trei date trecute pe panou este treaba dumneavoastră. În orice caz va fi o premieră absolută să vedem că în mai bine de o lună de la începerea lucrărilor ceva se va executa în Cluj-Napoca. Dar cum oamenii și-au lăsat marjă de siguranță până în luna mai, nu am pune pariu pe terminarea lucrărilor la data anunțată pe panotaj.

Totuși, cam mult 6 luni pentru dat niște plasă la popor. În timpul acesta Boc OSĂ facă Someșul Navigabil, vine cu dovada că Șurubaru e în viață – îi dau ei chiftele cu praștia, că s-a închis pe dinăuntru cu cheia pe dinafară în noua clădire a Filarmonicii.

Niște prieteni ne-au rugat să întrebăm dacă Emil Boc le-a aplicat proprietarilor clădirii (statul român reprezentat de tot felul de sinecuriști de partid), impozitul pe clădire sporit cu 500%?

iar dacă nu știți cu ce se ocupă firma cu denumirea ciudată din județul Bistrița-Năsăud, lăsați speranța să-l întrebați pe inexistentul Șurubaru – acesta doar a cumpărat de la această firmă niște „servicii de curățare” a construcțiilor.

CITIȚI ACEST MATERIAL SĂ VĂ LĂMURIȚI: După compresorul anti-graffiti de 50 mii euro, Primăria mai alocă peste 10.000 de euro pentru „servicii de curățare” a construcțiilor

Că așa se dă plasă banului public: întâi arunci 50.000 de euro în buzunarul unui amic pentru a cumpăra o mizerie nefolositoare, apoi dai 10.000 de euro altui amic, sau amărât, pentru a se ocupa el prin mijloace specifice de îndepărtarea mâzgălelilor de pe zidurile și statuile orașului.

Acuma spuneți și dumneavoastră: câte mâzgăleli s-au îndepărtat?

Somn ușor, clujeni, e fain la Cliuuuj, mai ales pentru afacerile de cumetrie și azvârlirea cu bugetul după amici.

Ia uitați ce fain e la Cliuuuj: