In vizor

CJ Cluj vrea să cumpere o clădire cu 5 mil. euro să facă spital de copii. Actualele imobile sunt revendicate sau prea degradate să mai fie reparate

Consiliul Județean vrea să cumpere o clădire care să aibă destinația de spital de copii monobloc. Această investiție ar costa aproximativ 5 milioane de euro. Fondurile vor fi alocate din bugetul județului. Când? Nu se știe deocamdată.

Ceea ce este cert este faptul că trebuie cumpărat un imobil sau un teren pe care să fie ridicată o clădire nouă din cauză că actualele clădiri nu mai pot fi reparate din diverse motive: fie sunt prea vechi pentru a face investiții care să permită reparații potrivite pentru un spital, fie sunt revendicate.

Trebuie reamintit faptul că Mihai Seplecan, fostul președinte al Consiliului Județean vorbea despre achiziția unui clădiri pentru Spitalul de Copii, încă de acum trei-patru ani, dar i s-au pus bețe în roate. Atunci a propus cumpărarea clădirea spitalului Pelican de pe Calea Turzii. În primăvara acestui an, conducerea Consiliului Județean a venit tocmai cu acea idee a lui Seplecan.

În ședința de Consiliu Județean de săptămâna trecută a fost votat un proiect de hotărâre pentru achiziționarea unui imobil sau teren pentru Spitalul de Copii.

“Comisia de lucru a apreciat că este necesară și oportună achiziția unui imobil – teren /teren și construcție care să îndeplinească toate cerințele pentru edificarea/modificarea unui imobil existent, după caz, în scopul  relocării unor secții ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, într-un sistem monobloc. Totodată, comisia a propus etapizarea achiziției prin inițierea procedurii în vederea achiziționării unui teren cu construcție, iar în cazul în care nu există oferte care să corespundă necesității astfel definite se propune inițierea procedurii în vederea achiziționării unui teren intravilan pentru edificarea unei construcții care să corespundă cerințelor pentru realizarea serviciilor medicale  pediatrice în sistem monoblo”, se arată în proiectul de hotărâre.

În momentul de față, Spitalul de Copii  își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locații diferite. Dacă s-ar face lucrări de reparații în aceste clădiri vechi există riscul ca, pe viitor, să nu mai primească aviz de funcționare.  

Citește și:

Spitalul de Copii se mută pe Calea Turzii. Tișe reîncălzește ideea lui Seplecan, din 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *