Din oras

Circulație reluată cu jumătăți de măsură: „Putem circula pe întregul tronson al Bdului 21 Decembrie, cu câteva restricții în zona Prefecturii. Temporar, banda de circulație este cu acces restrâns”

Se circulă, da’ nu prea… Marea redeschidere a Bulevardului 21 Decembrie și reluarea circulației pe această arteră însemnată din centrul orașului s-a făcut ardelenește, cu jumătăți de măsură: se circulă cu voie de la Moș Nicolae. Dar Moșu’ a menținut restricțiile chiar în zona cea mai aglomerată a arterei. 

„Pe 21 Decembrie 1989, așa cum am promis, construcotrul a oferit un cadou clujenilor de Moș Niculaie. În ce sens? 

Dacă termenul de finalizare a carosabilului și a trotuarului este 15 iulie 2022, acum putem circula pe întregul tronson al Bulevardului 21 Decembrie cu câteva restricții în zona Prefecturii și Pieței Unirii, unde se lucrează la trotuare și, temporar, banda de circulație este cu acces restrâns, a declarat primarul Emil Boc în ședința de Consiliu local de luni. 

„Așa cum vedeți, lucrarea este făcută și diminuează puțin din disconfortul pe care clujenii îl resimt în trafic”, a adăugat edilul Emil Boc. 

Imagine prezentată de Emil Boc în fața Consiliului local. 

Din secvențele prezentate în ședința de CL, traficul pare să se fi diminuat considerabil, spre deosebire de situația reală din teren cu care se confruntă zilnic conducătorii auto, dar și pietonii. 

În primele zile ale lunii decembrie, reprezentanții autoritățile anunțau că traficul de coșmar de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 se apropie de final.

Potrivit asigurărilor oferite de municipalitate, partea carosabilă urma să fie redată circulației, cu marcaje provizorii.

CITEȘTE ȘI: Traficul de coșmar de pe Bdul 21 Decembrie 1989 se apropie de final. Emil Boc: „De Moș Nicolae, vom avea și asfaltul terminat și marcajul făcut”. Calvarul continuă pentru pietoni

„Cadoul” oferit de constructorul Diferit SRL însă, a fost unul modest: anumite restricții se mențin pe sectorul cuprins între Instituția Prefectului Județului Cluj și zona Pieței Unirii, accesul pe banda de circulație este unul restrâns, iar modernizarea trotuarelor este plasată, în continuare, în viitor. 

Ziar de Cluj semnala recent că traficul blocat din centrul Clujului este accentuat de lucrările desfășurate pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. 

CITEȘTE ȘI: Smart City cu trafic de coșmar: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989 pune la grea încercare nervii clujenilor

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 este un proiect cu o valoare de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. 

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului, iar termenul de finalizare este 15 aprilie 2022. 

În martie 2021, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *