Editorial

Cineva să-i spună lui Emil Boc că Școala Ardeleană nu este Școala de partid la care se raportează

Scris de 721

Două probleme majore am identificat vizionând dezbaterea Clujului Civic pe tema statuilor vandalizate pe ”pietonala” străzii Mihail Kogălniceanu (la ambele trebuie dat un răspuns):

– Școala Ardeleană nu are număr topo, prin urmare nu e cadastrată, prin urmare aparține nimănui. Prin urmare am avut 30 de ani doi primari care nu s-au învrednicit nici o secundă să își facă inventariul patrimoniului. Dar ce ne miră în orașul în care numai se ianugurează, dar nu se recepționează?

– ”Ordinele de șantier” s-au dat prin sms. Păi cum se poate una ca aceasta? Fără hârtii semnate, ștampilate, asumate conform legii? Înseamnă că de la bun început s-a încercat o măgărie.

Și, fără nici o conotație șovină: dacă soclul din 1973 al Școlii Ardelenea nu mai corespundea noii viziuni a modernizării străzii, la statuia Sfântului Gheorghe omorând balaurul, un soclu cu mult mai vechi decât cel pomenit, de ce i-ar corespunde soclul noii viziuni?

Un răspuns este că respectiva statuie e cadastrată, trecută în patrimoniu orașului și cred că și cel universal. Că unii sunt gospodari și știu să-și apere istoria, iar alții sunt doar azvârlitori de vorbe pe gură, care habar nu au cum să apere și să prezerve și puținul de istorie pe care-l avem.

Cineva să-i spună lui Boc că Școala Ardeleană nu e Școala de partid la care se raportează.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 24 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE