In vizor

Cine face aplicaţia de promovare a judeţului, la 60% din preţul estimat? O firmă cu un site cu multe greşeli

O societate din Miercurea Ciuc va crea o aplicaţie informatică pentru promovarea judeţului Cluj. Deşi investiţia a fost estimată la 22.500 lei, Tourist Informator SRL va face aplicaţia la 60% din preţul aproximat de CJ, adică la 13.500 lei.

Consiliul Judeţean Cluj a dorit crearea unei aplicaţii informatice de ordin turistic compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-urile tip tabletă pentru o mai bună promovare a judeţului. Deşi există motoare de căutare şi sute de site-uri care oferă informaţii precise, CJ Cluj şi-a propus să îşi facă propria „jucărie”.

„Această aplicaţie reprezintă o metodă digitală rapidă, utilă şi constantă de informare care facilitează urmărirea ofertei turistice a judeţului Cluj într-un mod interactiv, putând fi folosită gratuit de utilizatori şi având impact vizual semnificativ în mediul online. De asemenea, aplicaţia se doreşte a fi un instrument necesar în dezvoltarea calităţii serviciilor turistice, integrând diverse informaţii cu obiectivele turistice din judeţul Cluj”, anunţa CJ, atunci când a lansat provocarea pentru firmele şi programatorii dispuşi să îşi încerce norocul la licitaţie.

Tourist Informator SRL, câştigătorul contractului de servicii, a cărui valoare a fost estimată iniţial la suma de 22.500 de lei fără TVA, va trebui să integreze în aplicaţia pe care o va crea diverse materiale multimedia, precum imagini, text şi hărţi cu obiectivele turistice din judeţul Cluj, informaţii generale utile turiştilor (unităţi de cazare, restaurante, posibilităţi de agrement, transport, farmacii non-stop, spitale de urgenţă, evenimente culturale în desfăşurare, etc.).

Aplicaţia va fi funcţională în sistemele de operare IOS, Android şi Windows, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-uri tip tabletă, conţinutul acesteia urmând a fi disponibil în 5 limbi: română, engleză, franceză, maghiară şi germană.

Nu pare o treaba uşoară, mai ales dacă centralizarea informaţiilor se va face în slow-motion, aşa cum par că lucrează angajaţii CJ.

Firmele care cau paticipat la licitaţie au putut depune oferte până marţi, 27 septembrie 2016, iar câştigătorul a fost anunţat în 12 octombrie.

Societatea Tourist Informator SRL din Miercurea Ciuc a avut o oferta financiară în valoare de 13.500 lei plus TVA, fiind costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achiziţionarea acestui pachet de servicii.

Rămâne de văzut dacă a fost şi cel mai bun raport calitate-preţ, ţinând cont de faptul că site-ul firmei are mici bug-uri.

„str. Ada Plopilor, acolo unde se află Biserica ortodoxă Calvaria”, de exemplu.

„Str. Regele Ferdinand Nr. 29, Cluj-Napoca – Aeroclubul Traian Darjan”, care a ajuns din Dezmir în centrul oraşului.

„Aplicaţia va fi funcţională în sistemele de operare IOS, Android şi Windows, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-uri tip tabletă, conţinutul acesteia urmând a fi disponibil în nu mai puţin de 5 limbi de circulaţie internaţională: română, engleză, franceză, maghiară şi germană”, anunţă Consiliul Judeţean.

Şapte societăţi au depus oferte:
SC Root Security SRL – oferta de 19.450 lei +TVA
SC Tourist Informator SRL – oferta de 13.500 lei + TVA
SC Web Win Group Net SRL – oferta de 17.300 lei + TVA
SC Vision Plus Mobile SRL – oferta de 21.800 lei + TVA
SC Einsen Land SRL – oferta de 19.000 lei + TVA
SC Tech Guys SRL – oferta de 14.000 lei + TVA
SC Isoft SRL – oferta de 18.167 lei + TVA

Compania câştigătoare avea, în 2014, un singur angajat. Încă de la înfiinţare, din 2011, firma a avut constant o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 de lei, în timp ce datoriile au crescut de la an la an, până la 420.000 lei. Firma nu are datorii la ANAF.

 

Am încercat să luăm legătură cu societatea care ne va face aplicaţia, însă nu ni s-a răspuns la telefon. Sperăm că în cel mai scurt timp să ne putem plimba prin judeţ ghidaţi de o aplicaţie cu o interfaţă prietenoasă, care să ofere informaţii utile şi fără probleme tehnice.

 

 

Dacă nu iese aplicaţia, avem pliante

Ca să aibă acoperire, CJ a alocat bani şi pentru materiale tipărite. 12.500 de lei a alocat CJ Cluj pentru tipărituri, „pliante pentru CNIPT (Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj)”.

Din caietul de sarcini aflăm că se vor tipări următoarele pliante: Biserici şi Mănăstiri, Atracţii Naturale, Drumul Sării, Palate şi Castele, câte 750 de exemplare în limba română şi între 300 şi 750 de exemplare în limbile engleză, franceză, maghiară, spaniolă, italiană şi germană. De asemenea, se vor mai tipări 1.000 de pliante Cazare în judeţul Cluj şi încă 3.500 de pliante Circuite Turistice în toate limbile menţionate. În total, 18.500 de pliante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *