Din oras

Cerșetorii primăverii. Clujul s-a umplut de cerșetori îndată ce vremea s-a încălzit

Odată cu ivirea primelor zile ale primăverii, clujenii au ieșit la plimbări și au luat cu asalt terasele. Odată cu ei au ieșit din ascunzători și cerșetorii care ori așteaptă cuminți cu mâna întinsă ori se plimbă printre mese sperând să primească bani mărunți, ceva de mâncare sau măcar o țigară.

Mulți dintre oamenii nevoiași se adună din localitățile aferente Clujului sau chiar din județele învecinate. Clujenii sunt deranjați de numărul mare de cerșetori care se plimbă pe străzile orașului și acuză autoritățile că nu iau măsuri.

“Nu ma mai simt in siguranta pe strazi. Nu-mi place sa ii vad, sa ii stiu acolo”, spune o femeie.

Oamenii nu se simt in siguranta pe strazi.

“Nu am o parere prea buna despre cersetori. Cum sa am o parere buna? Poate nu-si gasesc de lucru. Cei care vor sa munceasca. Nu stiu ce-am putea sa facem”, spune o alta femeie.

Un clujean pare sa fi identificat adevarata problema.

“Ar trebui sa intrebati politia Locala. In afara de a poza masini si a se plimba ca apostolii unul dupa celalalt si Clujul este plin de cersetori. Cu iesi din casa iti atin calea”, sustine barbatul.

Parerile sunt unanime. Proaste. Nimeni nu-si doreste cersetorii.

“Ce parere sa am? O părere foarte proastă. Daca le dam, vor continua sa astepte. Nu trebuie sa le dam. Daca nu le dam, sigur vor dispărea și ei”, spune o femeie.

“Nu neapărat o părere bună. Probabil nu au unde munci”, e punctul de vedere al unei tinere.

În teorie, poliția locală acționează pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care cerșesc pentru a lua măsuri legale împotriva acestora. Oameni nevoiași sunt duși la centrele de găzduire temporară unde li se oferă hrană, un loc unde să se spele și unde să se odihnească.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *