Justitie

CeFeRe vrea să fugă de datornici intrând în insolvență

CFR Cluj, supercampioana României, are probleme economice mari și speră să mai taie datoriile la fel ca alte cluburi, prin insolvență, arată cei de la GSP. Vișiniii se ocupă acum de formalități și au de gând să intre în reorganizare în primăvara sau în vara anului viitor. 

Moda insolvenței prinde și clubul cu cel mai mare succes în ultimii patru ani și jumătate. CFR Cluj pregătește reorganizarea, susțin surse credibile din Gruia, și va porni procedura în primăvara ori în vara anului viitor. 

CFR Cluj ar intra pentru a doua oară în insolvență

Ca și la celelalte formații care au intrat în insolvență, datoriile foarte mari constituie grija și la Cluj. Campioana ar urma să depună un efort pentru a căpăta licența pentru sezonul următor din Liga 1, apoi ar solicita reorganizarea.

Vișiniii au mai fost în insolvență, s-au „însănătoșit” pe 30 mai 2017, după doi ani și trei luni, așa că ar avea din nou dreptul să apeleze la procedura aceasta în vară, după cinci ani. 

Data trecută, clubul a fost năpădit de datorii în momentul în care statul a stabilit că nu mai erau legale convențiile civile pe baza cărora erau plătiți jucătorii. Au fost calculate retroactiv taxe pe care CFR nu a putut să le plătească și le-a tăiat prin intermediul insolvenței.

Campioana de acum a depășit insolvența în mai 2017 datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro și a forțat astfel reintegrarea societății în circuit. Varga a condus pe urmă clubul care a câștigat 4 titluri de campion la rând, tot el a generat încontinuu datorii din cauza cărora plănuiește acum insolvența.

Jucătorii lui CFR Cluj sunt neplătiți de 3 luni! 

Jucătorii lui CFR Cluj nu au fost plătiți de trei luni, în conducere sunt și persoane neplătite de patru luni, și mai există datorii vechi care vor mai apărea pe parcurs. 

Varga a acceptat, atunci când l-a demis pe Șumudică, să îi achite 300.000 de euro, suma din clauza de reziliere a contractului plus două salarii neplătite. Mai există procese cu medicul Paligora, cu Latovlevici, cu Arlauskis și cu alți oficiali demiși. 

Cu totul, clubul ar avea de plătit mai mult de un milion de euro despăgubiri față de persoanele pe care le-a dat afară. Și ar trebui să achite și salariile curente ca să linștească atmosfera, una deja încărcată din cauza întârzierii plăților.

Datoria e la nivelul celei din 2014, când s-a intrat prima dată în insolvență.

Citește continuarea pe GSP.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *