Din oras

Cea mai digitalizată instituție din universul paralel al lui Emil Boc, Primăria Cluj-Napoca, sparge peste 7.000 EURO pentru tipărirea Jurnalului Municipal

Chiar dacă așa-numita strategie de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca se află în dezbatere publică (vezi aici), iar instituția Primăriei s-a dotat chiar și cu o direcție de digitalizare (AICI), autoritățile alocă peste 7 mii de euro pentru Servicii de tipărire a Jurnalului Municipal. Achiziția publică, cât se poate de generoasă, prin intermediul serviciului de cumpărări directe, a și înregistrat un ofertant – firma Garamond Tipografie, cu pierderi consecutive în ultimii ani, a cărui beneficiar real este Cristi Burci, iar asociat juridic Adevarul Holding srl. 

CITEȘTE ȘIO nouă strategie de dezvoltare digitală a Clujului: de la smart living la incluziune digitală

Servicii de tipărire a Jurnalului Municipal

imagine: captură jurnalulmunicipal2020primariaclujnapoca

Preț estimativ 35.500 lei / 7173.31€

Obiectul achiziției: Servicii tipografice și servicii conexe. 
Descriere Achiziție: Publicatia este tip revistă, cu format A4 (+- 10%). 
Tiraj: 50.000 exemplare. 

Jurnalul municipal are 32 pagini la interior la 4+1 culori (adică 16 pagini color + 16 la negru), 4 pagini la copertă la 4+1 culori (adică 4 pagini color), la interior hârtie de ziar de 45 g/mp, iar la copertă hârtie DCLde 90 g/mp si capsare la cotor. 

captură jurnalulmunicipal2020primariaclujnapoca

Termenul de executie este de maximum 48 de ore de la momentul furnizarii machetei in forma finala in format electronic, iar cel de livrare de 24 de ore de la momentul finalizarii executiei. 

Transportul va fi inclus in pretul ofertat la locatiile solicitate de beneficiar (sunt 21 de locatii care pot suferi modificari pe parcursul derularii serviciilor), se arată în detaliile anunțului publicat de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Ofertant: sc Garamond Tipografie srl – înființată în 1993, cu sediul în Cluj-Napoca, este administrată de Ignat Adrian și Coltea Teodor, asociat Coltea Teodor (22%), asociat persoane juridice Adevărul Holding SRL (78%), beneficiari reali – Burci Cristian Ionel, potrivit listăfirme.ro

În vara anului trecut, procurorii DIICOT puneau sechestru pe averea omului de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului „Adevărul” și al postului de televiziune Prima TV, investigat încă din 2016 în dosarul Romvag Caracal pentru un prejudiciu de 8 milioane de euro.

Obiectul de activitate al firmei constă în tipărirea ziarelor. 

Anul trecut, firma înregistra un număr de 34 de angajați și pierderi de minus – 84299 Euro, la o cifră de afaceri de 1.993.923 euro. 

Și în 2019, firma era pe pierderi – minus 78.662 euro, la o cifră de afaceri de 2389887 euro. 

După ce a digitalizat peste poate Primăria Cluj-Napoca, reprezentanții administrației locale dau lovitura finală: tipăresc o gazetă pentru a-și face reclamă!

CITEȘTE ȘI62.000 euro, din banii clujenilor, pentru tipărirea „oficiosului” lui Boc. Prețul s-a dublat față de anul 2016

De parcă rețelele sociale și reclamele plătite de PNL pe paginile de Facebook ar fi fost prea puțin, administrația penelistă vrea să-și înscrie realizările și pe câteva pagini tipărite de ziar. 

CITEȘTE ȘI: Zeci de mii de euro, cheltuiți anual din bugetul local pentru tipărirea „Jurnalului Municipal”

De altfel, Ziar de Cluj semnala în repetate rânduri costurile alocate acestui tip de achiziții. 
În fiecare an, Primăria își trage câte-o gazetă pentru reclamă. 

CITEȘTE ȘI: Poștașii, revoltați că trebuie să distribuie, în campanie electorală, Jurnalul Municipal cu realizările primarului Emil Boc. Ce spune conducerea Poștei din Cluj

Edițiile anterioare ale așa-numitului jurnal municipal, în format electronic, pot fi consultate AICI. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *