In vizor

Ce au muncit consilierii județeni într-un an de mandat: au depus coroane de flori, au organizat festivaluri de colinde și au participat la cine festive

La un an de mandat, consilierii județeni au muncit atât de mult că au avut nevoie de o impresionantă pagină A4 ca să își scrie rapoartele de activitate. Aproape toți aleșii județeni au considerat că participările la depuneri de coroane, conferințe de presă și cine festive de Crăciun sunt niște activități atât de importante încât trebuie scrise în rapoarte. Să fim totuși îngăduitori. Dacă nu ar fi fost acele evenimente, cu ce și-ar fi umplut coala albă (scrisă de mână în unele cazuri)? Cireașa de pe tort sunt greșelile gramaticale, „scăpate” pe alocuri. În timp ce ei muncesc pe brânci la proiecte grele, precum cele enumerate anterior, proiectele mărunte ale județului (Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, nod de transport intermodal la aeroport etc.) sunt pe butuci.

Marinel Ioan Andro a avut nevoie de o pagină ca să își detalieze marile realizări de anul trecut – participări la ședințe de Consiliu Județean, la adunări generale ale acționarilor, deplasări în străinătate și depuneri de coroane.
Am participat de asemenea la depuneri de coroane în calitatea de consilier județean în municipiul Cluj-Napoca cu ocazia zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei, 1 Decembrie, precum și alte manifestări culturale”, a scris Marinel Andro în raportul de activitate.
De parcă nu ar fi de ajuns ridicolul din raportul de activitate, consilierul județean a considerat că este demn de menționat și faptul că reprezintă forul județean în Colegiul Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Faptul că deține o funcție în colegiul director nu este similar cu a face ceva și a fi menționat apoi în raport.

Balla Francisc și-a detaliat munca de anul trecut pe fix 20 de rânduri, cu descrieri demne de Cascadorii Râsului și presărate pe ici colo și cu greșeli gramaticale. Se pare că și aplanarea unor conflicte între colegi merită să apară în raportul de activitate. Dar deh, când nu ai făcut prea multe, trebuie să umpli cu ceva măcar o pagină.
„Activitatea în comisia principală de specialitate nr. 6 – Comisia de educație și cultură s-a concretizat în participarea la un număr de 12 ședințe din 12 ținute, sa încercat aplanarea conflictului dintre Zegrean și Grigore și Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Cluj”, a scris Balla Francisc. Menționăm că greșeala gramaticală, pe care un elev de clasa a II-a nu ar face-o în mod normal, aparține consilierului județean, nu este o greșeală a noastră.  

Ioan Bota consideră că organizarea unui festival de colinde este atât de importantă încât trebuie inclusă în raportul de activitate pe anul trecut. Aproape jumătate din unica pagină a raportului este despre un festivalul de colinde pe care l-a organizat la Huedin.
„În prezent lucrez la Clubul Copiilor Huedin unde, în luna decembrie 2016, am organizat a noua ediție a Festivalului de colinde «Noi umblăm să împlinim». La această ediție au participat 18 cete de colindători, respectiv 270 de colindători și 50 de cadre didactice din Huedin și comunele învecinate”, a menționat în raport.
Ioan Bota ne anunță cu mândrie și că a continuat relațiile de prietenie cu orașele înfrățite cu Huedin. Cum a făcut acest lucru nu ne mai detaliază domnul consilier județean pentru că, probabil, hârtia e scumpă și timpul prețios pentru a-l irosi cu asemenea informații.

Deak Ferencz nici măcar nu s-a obosit să își scrie raportul la calculator. Pe o foaie A4 a mâzgălit câteva rânduri, scrise stângaci, cu rândurile care urcă ba spre „cer”, ba fac cocoașe și coboară înapoi. Domnul consilier județean probabil consideră că cuvântul „număr” este totuna cu cuvântul „umăr” altfel nu ne explicăm de ce peste tot apare scris „umăr” când face referire la „număr”.

Participările la depuneri de coroane, la activități culturale și la evenimente organizate de Aeroportul Internațional Avram Iancu sunt pe val pentru consilierii județeni. Și Dumitru Drăghici a considerat că participarea la astfel de evenimente este atât de importantă încât trebuie scrisă în raport. Dan Felician Gavrea a participat, printre altele, și la Împănatul Boului și la Fiii Satului la Sânmărghita, comuna Mica.
Același Dan Felician Gavrea ne asigură că „prin întreaga mea activitate desfășurată, prezentă și viitoare, în calitate de Consilier Județean voi susține dezvoltarea și modernizarea tuturor localităților județului”.
Gabriela Mirela Gîrboan s-a perindat și ea prin comunele din județ. A participat la „Zilele jocului de pe câmpie” în Mociu, la sfințirea bisericii din Recea Cristur și la depuneri de coroane în Apahida și Cluj-Napoca. Noroc cu evenimentele organizate de primăriile din comune, altfel cu ce ar fi putut umple consilierii o pagină întreagă?
Unii consilieri și-au notat inclusiv participările la emisiuni TV. De exemplu, Marinela Marc a notat „participarea la emisiuni la diverse posturi de televiziune, în calitate de consilier județean, la care s-au dezbătut proiecte ale Consiliului Județean Cluj, dar și proiecte legislative de interes național: reformarea învățământului tehnologic, inserția absolvenților pe piața muncii”. Și fostul președinte și vicepreședinte de Consiliu Județean, Marius Mînzat și-a scris în raport participările la emisiuni TV, dar și organizarea de conferințe de presă.

Ligia Vasilica Pop „a spart tiparele” prin raportul său de activitate. Dacă colegii săi s-au rezumat doar să înșiruie localitățile în care au participat la fiii satului și depuneri de coroane, Ligia Pop a detaliat și a scris ocazia cu care s-au depus coroane, localitatea și adresa exactă, cum ar fi: ceremonialul militar și religios Ziua Eroilor 9 iunie 2016 Cimitirul Eroilor Calea Turzii. La fel de caraghioasă și inutilă este și enumerarea tuturor evenimentelor la care a participat la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca: lansarea zborurilor Cluj-Istanbul, inaugurate de două companii aeriene diferite și o conferință de presă organizată de Wizz Air.

Szocs Endre și-a scris în raportul de activitate și participările la chiolhanuri: „În calitate de consilier județean am participat la numeroase activități organizate de Consiliul Județean și alte evenimente comunitare cum ar fi: conferințe de presă, vizită la aeroport în cadrul cinei festive de crăciun, am participat la evenimente culturale unde am fost chemat ca consilier județean, am întâmpinat o delegație oficială din Polonia și un Group de investitori din Germania. Am sprijinit activitatea și proiectele Bibliotecii Octavian Goga în cadrul comisiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *