Rautacisme

Capitala tineretului agramat

In zelul de a distribui cat mai rapid anuntul inceperii proiectului “Let’s SHARE Cluj!” oficialii Federatiei Share au scapat cateva perlute intr-un comunicat altminteri mobilizator.

Conform comunicatului de presa primit azi de toata presa clujeana, cei care tin pe umeri proiectul prin care Clujul va fi Capitala Europeana a Tineretului vor sa anticipeze in 2015 o actiune care va avea loc chiar atunci si ne propun sa ne facem “o noua cunostiinta”.

“Cum ne propunem sa “Share Cluj”? Incurajam fiecare clujean sau persoana care iubeste Cluj-Napoca sa impartaseasca experientele lor placute legate de acest oras in deplasarile din strainatate sau din Romania si sa marcheze acest lucru printr-o fotografie in care sa apara hashtag-ul #sharecluj. Fie ca e vorba despre o vacanta sau o calatorie de afaceri, fie ca discutam cu un prieten sau o noua cunostiinta, impreuna putem duce numele Clujului in toata lumea”, au scris ei, cu veselie.

La fel de zglobiu au trantit si urmatoarea fraza.

“Campania “Let’s SHARE Cluj!” are ca punct central un concurs cu premii consistente, care se va desfasura pe o perioada mai lunga de timp decat in mod obisnuit, anticipand anul in care Cluj-Napoca va fi Capitala Europeana a Tineretului. Concursul incepe la data de 1 August 2014 si se incheie pe 31 Octombrie 2015”, au spus oficialii Federatiei Share.

Le sugeram un alt termen in acest caz: precedand. Si, poate, un sfat pe care profesorii de limba romana il dau elevilor de gimnaziu, acela ca nu e bine sa folosim prea multe gerunzii intr-un text care se vrea atractiv. Asadar, mai usor cu fiind, incepand sau numarand, repetate ametitor in cateva fraze.

Daca autoritatile dau semne ca “pregatesc” prin nepasarea lor un oras al groazei pentru 2015, macar echipa care a reusit un pas atat de mare sa dovedeasca implicare si educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *