Rautacisme

Când vă mai latră Emil Boc despre calitatea vieții în Cluj-Napoca, puneți-i înregistrări cu animalele pișate pe ele după focurile de artificii de la ora 04.40 de la NESIMȚITOTECA Untold!

Scris de 1971

Ca de obicei repetenții educaționali care se ocupă de Untold, în cârdășie cu autoritățile locale, au bubui muzică și artificii toată noapte. Momentul culminant al primei nopți de NESIMȚITOTECĂ a fost ora 04.40 (ora patru și patruzeci de minute, NESIMȚIREA TA, Primar Untold, că al Cluj-Napoca nu mai ești), când, de la salva de artificii trase de-a nesimțitelea, s-a trezit tot municipiul.

Măcar ne obișnuim cu războiul – vin rușii și le explicăm că avem nesimțiții noștrii, hoții de liniște, devalizatorii de spațiu public, ucigașii de somn, vioaltorii de intimitate.

Să fie clar, faceți-vă festivalul, dar nu fiți nesimțiți! Nu vă comportați ca niște invazii barbare, călcând legile în picioare și dându-vă tot voi victime, ca rușii în Ucraina.

Nu mai afectați drepturile clujenilor prin poluare fonică, aglomerație, confiscarea spațiilor publice – găzduirea unui festival de muzică de asemenea amploare în mijlocul orașului oricum este sfidătoare, nu trebuie să lipsească bunul simț și înțelegerea față de ceilalți, neparticipanții și în fiecare an, sunt tot mai mulți, degeaba crede gașaca lui Boc că e în regulă dacă e dat la Pro TEMBEL ca cel mai extracalifragilistic festival din lume. Nu e, e doar o nesimțire fără margini și într-o zi, toate ”vedetele” de tras butoane și frecat discul care au trecut pe aici, vor fi făcute de râs și vor regreta că au avut de a face cu această nesimțire.

De șapte ani clujenii fac aceleași reclamații: nerespectarea legii liniștii și ordinii publice, zgomot, copii care nu pot să doarmă, animale de companie distruse psihic – și de șapte ani pe Boc îl doare-n educația proastă primită de acasă. Se puteau face multe pentru a se evita aceste situații, pentru a nu se excalada acest conflict dintre autorități și propriii cetățeni, plătotorii de taxe și impozite, cu dispută o afacere privată pornită sulfuros tot din banii publici ai clujenilor!

Așa că, atunci când vă mai latră Emil Boc despre calitatea vieții în Cluj-Napoca, puneți-i înregistrări cu animalele pișate pe ele după focurile de artificii de la ora 04.40 de la NESIMȚITOTECA Untold!

Căci bubuie bașii ca în fiecare an, bubuie artificiile – toate acestea cică la nivel aprobat, adică legal. Așa ne halesc scuze cu polonicul cu care se hrănește Emil Boc, slujbașii acestui – un biet serv al plodului de sereist de Sebeș-Alba, Buta.
S-a auzit perfect în Zorilor bumptzăiala de pe Cluj Arena. De parcă eram acolo.
Și mă gândesc, vai de capul celor din proximitatea NESIMȚITOTECII: bolnavii internați la maxilo-facială, la Chirurgie I și II, la mamele cu copii mici de la Gine I, de la Spitalul de Copii… Drepturile lor nu contează în ”orașul pentru oameni, nu pentru profit”, cum ne mănâncă zilnic rahat Emil Boc!
Dar ce conteaza?
Piticul moral să aiba parte de PR, amicul lui să încaseze banul, să fie protecție de la ”Ochiul și Timpanul” pentru cine poate să știe care mânării bugetare din oraș.
Nesimțiții aceștia (Boc și Buta) trebuie acționați în judecată, de mânuță, pentru abuz.
Și mă gândesc să fac o Asociație, să adunăm bani și să cumpărăm teren lângă casa de vacanță a lui Boc. La Câmpenești.
Să construim lângă un bloc de locuințe sociale și un mini-stadion unde să ținem Festivalul Khetane.
Sa vadă și nesimțirea sa cum e să ai bloc lipit de casă (așa cum face el cu Urbanismul său de Cumetrie) și să și se urle muzică sub geam până dimineață!
Apoi să batem toba, să imităm elicopterele MAI care survolează orașul (pe banii cui?) în fiecare zi, să nu cumva să fie loc de odihnă!
UPDATE: CU NERUȘINARE, Emil Boc și-a permis să declare următoarele: ”Noi arătăm respect pentru fiecare om din acest oraș și trebuie să corectăm tot ce nu este bun. S-a ținut cont de propunerile făcute de oameni și s-a lucrat la diminuarea zgomotului. Și ne păstrăm disponibilitatea de a ameliora lucrurile. De la an la an au scăzut tensiunile legate de festival”.
RESPECT? S-A DIMINUAT ZGOMOTUL? Din contră, s-a diminuat, an de an, respectul autorităților și al indivizilor care conduc această NESIMȚITOTECĂ față de clujeni! S-a văzut că și-au permis focuri de artificii pe stadion doi golănași artistici, numai că unul e vedetă Pro TEMBEL, iar celălalt directoraș la festival. S-a văzut cu focurile de artificii de la ora 04.40! Piticul acesta moral chiar nu are educația necesară să înțeleagă ce înseamnă respect. Respect este când nu minți în ciuda evidenței. Respect este când nu furi orașul să-l dai moca unor străini, numai să-ți satisfaci tu foamea de imagine. Și Putin poate spune că a pus Ucraina pe harta lumii de când a invadat-o. Așa, cu respect pentru fiecare om hoțit, violat, deportat, încarcerat, omorât.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 55 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 1 hour Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 1 hour PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 4 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 5 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE