Editorial

Când reprezentanţii statului vă spun: „staţi liniştiţi”, panicaţi-vă!

Scris de 545

Mulţi sunteţi prea tineri să vă mai aduceţi aminte de momentul în care Nea’ Ceaşcă, ultimul lider stalinist al României, le-a spus românilor adunaţi cu forţa sub balconul Comitetului Central al Partidului Comunist Român: „staţi liniştiţi, la locurile voastre”.

S-a lăsat cu o lovitură de stat şi confiscarea de către eşalonul doi şi trei al securisto-comuniştilor a unei Revoluţii.

Nu vă amintiţi nici de „liniştea” plantată de mineri în 13 – 15 iunie 1990 în tâmpla „legionarilor” care n-au vrut să stea „liniştiţi, la locurile lor” cât timp se fura „greaua moştenire” a economiei lăsate în urmă de Nea’ Ceaşcă şi se înfăptuia „socialismul cu faţă umană” al lui Ion Ilici Iliescu, „după model suedez”.

„Proprietatea e un moft”, aşa că proprietatea întregului popor a fost însuşită de către „ei”, „poporul” de securişti şi cei agreaţi de către aceştia. Poporul a stat liniştit, după recomandare, convins că „nu-şi vinde Ţara”, în timp ce îi era luată din buzunare cu japca.

Nu vă mai amintiţi nici când premierul Emil Boc declara că „nu e motiv de panică” criza globală din 2008 – era şi aia undeva, departe, un punct mic pe harta Statelor Unite. Urmau alegerile din 2009, de ce să supere poporul care trebuia să voteze „liniştit” cu ceea ce i se servea „ca rău mai mic”.

Aşa că, după alegeri, izbit din plin în economie de punctul mic de pe hartă, în loc să taie 5% din ceea ce era de tăiat, a tăiat otova 10 -20% prin pensii şi salarii – şi a pierdut pe mâna minciunilor sale.

Dar, s-ar putea să vă aduceţi aminte de momentul în care şatra din jurul lui Klaus Iohannis ne spunea acum doi ani că „nu-i motiv de îngrijorare” cu „răceala” aia din China, că „e un punct mic pe hartă”.

Au urmat doi ani de dezmăţ de autoritate. De confiscare a drepturilor şi libertăţilor civile, de prăduire a banului public în numele „binelui public”. Am omorât bugetul şi schema de angajări în pita banilor publici a tuturor curvelor (indiferent de sex) ale politicienilor, dar am şi distrus Covid-ul de nu s-a mai văzut de morţii de cancer, diabet, nosocomiale şi alte boli care nici nu au mai existat în România timp de doi ani.

Acum vreo trei luni, în contextul agresiunii Orciei asupra Ucrainei, românii s-au panicat după o fotografie cu un preţ de 11 lei pe litrul de benzină afişat de o benzinărie din Teiuş şi s-au îngrămădit să-şi facă provizii de combustibili până şi în şosete.

Asta după ce au înfundat secţiile de Paşapoarte să o poată uşchi mai rapida de obligaţia de a-şi apăra Patria şi au organizat cozi kilometrice la ulei, zahăr şi ceea ce credeau că are să le mai mai lipsească.

Reprezentanţii statului le-a spus: „staţi liniştiţi”!

Atât de liniştiţi încât, azi, litrul acela de benzină (şi motorină) se apropie de pragul de 10 lei… de fac şoferii proteste de 5 bani, 10 bani plinul, de pomană la benzinari.

Dar facturile la energie vă ustură la buzunare? Vi s-a zis să staţi liniştiţi că „rezolvă” Guvernul? Vi s-a spus. Şi Guvernul a rezolvat, dar nu în beneficiul dumneavoastră, ci cel al băieţilor deştepţi din energie. Cu o lege scrisă pe genunchi şi cu monopol la producţie şi distribuţie (mai ales), Statul este singurul beneficiar real al aşa-zisei legi. Din ce vă extrage din buzunare, rezolvă salarii şi pensii nesimţite.

Dar, de fiscalitate, vă mai aduceţi aminte? Cum creşte şi se diversifică taxa şi impozitul, cât să mai aibă Guvernul din ce da zeci de milioane de euro bani la bugetari sporuri pentru boli închipuite?

Staţi liniştiţi, noile legi fiscale sunt un punct mic pe mapa de lucru a Guvernului (care este vastă, cât China). Dar şi când vă vor lovi la buzunare, să vă aduceţi aminte că sunteţi nişte amărâţi de particulari care aţi crezut că vă puteţi lua viitorul în propriile mâini.

Să nu rămâneţi năuci de la atâta impozitare, doresc să vă reamintesc unde se duc ei, banii noştrii, atunci când se duc. Banii aceştia nu ne sunt scoşi din buzunar din motiv de „eu îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul”, ci pentru a-și cumpăra politicienii „pacea socială” și a asigura bunăstarea grupurilor de interese care sponsorizează campanii electorale.

Acelea care au plodit miliardari de carton numai de la ţâţa bugetului. Îi vedeți agitându-se penal pe la Guvernare şi prin Parlamentul României.

Cum vă ziceam: „Te-ai născut în România şi doreşti să devii patron, stăpân pe propria ta afacere şi, probabil, proprietar. Sau, mai rău, ai venit să investeşti în România, bântuit de aceleaşi infame gânduri… Pregăteşte-te ca statul român să-ţi dea o mână de ajutor să devii ceea ce nici nu gândeai şi mai mult decât atât: pauper pe viaţă. Nu ţi-a spus nimeni că proprietatea, deşi, acum, garantată de Constituţie, este un moft, băi, burghezo-capitalistule? La cules căpşuni, cu tine!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 mins Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 5 hours Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 17 hours In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 1 day General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
 • Acum 1 day In vizor
  Judecătorii clujeni au dispus dizolvarea unei firme pe care Elena Udrea o avea împreună cu fosta soție a unui șef din SRI
 • Acum 1 day Cooltura
  Manifest pentru cultură în Cluj-Napoca: ”Dezvoltarea economică a orașului e în creștere, dar organizațiile culturale sunt la limita supraviețuirii”
 • Acum 1 day In vizor
  Varză IT à la Cluj. De ce scandalul firmei acuzate c-a stricat Cyberpunk 2077 e mai grav decât crezi
 • Acum 2 days Justitie
  PROBLEME LA ”LIGA LUI MITICĂ”: Se reia procesul RDS/RCS, în care Dumitru Dragomir a scăpat de condamnarea la 4 ani de închisoare
 • Acum 2 days Vocea ta
  Încă unui ”client” al parcării de lux a Spitalului Clinic Județean de Urgență i-a fost ”fracturat” portofelul. LIPSA DE INFORMARE CORECTĂ face victime. Ar putea și conducerea SCJU să iasă din starea de ”miserupism” față de pacienți și aparținători și să INFORMEZE
 • Acum 2 days Jos palaria
  O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA
 • Acum 2 days Din oras
  Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară
 • Acum 2 days PubliNews
  Movie Nights revine la Iulius Mall Cluj – Povestea surorilor Williams, primul film care va rula pe marele ecran
 • Acum 2 days Din oras
  Modernizare inutilă: în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru, Primăria a realizat un scuar neumbrit, evitat ziua de trecători
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE