Anchete

Canalul Morii ramane plin de gunoaie. Ultima curatare temeinica s-a facut in urma cu 8 ani

Canalul Morii e, in continuare, plin de mizerie, de gunoaie aruncate, de mal si de vegetatie. Si asa o sa si ramana pana cand se hotaraste Primaria Cluj-Napoca sa organizeze o licitatie pentru curatarea acestuia. Municipalitatea nu se grabeste, insa. Ultima data cand cursul de apa a fost decolmatat temeinic a fost in urma cu 8 ani. 

In 2008, in baza unui contract de 400.000 de lei incheiat cu Vaserv G SRL de catre Primarie, s-a scos un strat de mal de peste un metru din Canal. Apoi, administratia locala a avut un proiect de revitalizare a Canalului Morii, prin care Strada Andrei Saguna a fost transformata in pietonala, inceput in 2010. Potrivit proiectului de 1,6 milioane de lei, pe marginea Canalului trebuiau plantati copaci si amenajate terase, dar planul a ramas la stadiul de idee. De atunci, nu s-a mai intamplat nimic.

La finalul anului trecut, reprezentantii Primariei spuneau ca s-a facut o igienizare a Canalului in primavara lui 2015.

“Ultima igienizare s-a facut in luna mai de catre Strict Prest, cu care am avut contract. Acum urmeaza sa facem o noua licitatie pentru ca acel contract a expirat”, au declarat atunci reprezentantii Primariei.

Cinci luni mai tarziu, nu s-a schimbat nimic. Canalul Morii e, in continuare, plin de gunoaie, iar municipalitatea inca spune ca „urmeaza sa facem o licitatie”: „Suntem in aceeasi faza”, declara acestia. 

Si Dan Canta, seful Administratiei Bazinale Somes-Tisa, spune ca de igienizarea canalului ar trebui sa se ocupe municiplitatea.

“In programul nostru de gospodarire a apelor este si acest canal artificial. Avem lucrari de intretinere stabilite in fiecare an. Dar cred ca daca tot strabate municipiul ar trebui transferat Primariei, pentru o intretinere corecta. Ar fi mai bine la ei, fiind un canal artificial. Ei (municipalitatea – n.red.) au facut diverse lucrari, ar putea intretine mult mai bine, au acces mai bun. Bineinteles ne putem sprijini reciproc pentru amenajare si intretinere, iar in privinta transferului ar trebui sa fie simplu: din public in public”, a explicat Canta pentru Ziar de Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *