Din oras

Calitatea îndoielnică a vieții de pe șantierul 21 Decembrie 1989

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 urmează să se încheie sâmbătă, 30 Aprilie 2022. Însă șantierul continuă chiar și pe unele segmente unde lucrările păreau încheiate. «Calitatea vieții» modernizate pare a fi însă una îndoielnică, chiar dacă edilul Clujului susținea că „lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte”.

Spre exemplu, cel puțin calitatea vopselii aplicate pentru benzile de biciclete/a lucrărilor la pistele velo este una dubioasă.

Deși abia realizate, anumite segmente din pistele velo de pe Bdul 21 Decembrie 1989 se vor asemăna tot mai mult cu benzile trasate în Piața Unirii și care devin evanescente.

CITEȘTE ȘI: Clujul Verde: în buricul târgului ”smart” velo-pietonal, vopseaua de pe pistele de biciclete a devenit evanescentă

piste velo Piața Unirii

Desigur, pentru filmul final de facebook al lucrărilor vor fi folosite cele mai bune unghiuri de prezentare.

Pentru că și administrația Boc trebuie să prezinte «realizărili» orașului verde-velo-pietonal.

Chiar și așa, lucrările continuă pe aceleași segmente ale spațiului pietonal.

Potrivit edilului Emil Boc, proiectul de modernizare a bulevardului reprezintă o investiție pentru 100 de ani înainte…

„Să știți că și eu sunt la fel de atent și de riguros, pentru că lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte. Nu ne jucăm cu ele. 

Voi fi extrem de exigent iar, de altfel, comisia de recepție lucrează sub control public”, declara în februarie 2022 Emil Boc.

Însă, în viitorul apropiat, această arteră ar putea fi iarăși spartă pe alocuri, pentru realizarea stațiilor de metrou, potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi iarăși spart – pentru Magistrala I de Metrou: «Va trebui făcută săpătură deschisă, pentru stație. Este foarte clar», recunosc autoritățile

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au debutat în martie 2021. Șantierul urmează să fie închis la finalul lunii aprilie 2022.

Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului.

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile au stabilit contribuția publică pentru modernizarea Bdul 21 Decembrie 1989 la 4,6 MILIOANE lei. Șantierul se închide la finalul lunii aprilie

La începutul lunii Aprilie 2022, administrația locală a aprobat suplimentarea fondurilor necesare pentru lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989. Valoarea finală a contractului a fost majorată de la 56.351.253 lei la 59.767.439 lei.