Sport

Cadou de Crăciun pentru U-BT Cluj: meci împotriva fostei echipe a lui Ghiţă Mureşan. Programul din faza a doua a Europe Cup

U-Banca Transilvania Cluj s-a calificat în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, după ce a câştigat şi meciul din Cipru cu AEK Larnaca, 71-66. Ardelenii au acces între primele 24 de echipe de pe locul doi al grupei G şi au fost repartizaţi în grupa O.

Adversarii clujenilor sunt ungurii de la Alba Fehervar, formaţie care a terminat tot pe locul doi, în grupa A, cehii de la BK Pardubice, locul doi în grupa J, ambele echipe terminând cu patru victorii şi două înfrângeri, dar şi francezii de la Pau Orthez, câştigătorii grupei E, una formată din doar trei echipe.

Elevii lui Mihai Silvăşan vor avea trei săptămâni de pauză până la debutul în faza a doua a FIBA Europe Cup, primul joc urmând să fie în 14 decembrie, în Ungaria. Cu patru zile înaintea Crăciunului, clujenii vor primi vizita fostei echipei a lui Ghiţă Mureşan, Pau Orthez, meci care va avea loc în Sala Polivalentă. De altfel, acela va fi primul din cele trei jocuri consecutive pe care clujenii le vor disputa pe teren propriu, în 4 şi 11 ianuarie urmând să le întâlnească pe BK Pardubice şi Alba Fehervar.

Ultimul meci din grupa O va fi în Cehia, în 25 ianuarie, iar câştigătoarele celor şase grupe din această fază se vor califica în Top 16, acolo unde vor ajunge şi cele mai bune două echipe de pe locul secund, dar şi opt formaţii eliminate din Liga Campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *