AnalizaIn vizor

#CĂ_SE_POATE: La DRDP Cluj se  poartă penalii. AICI SUNT O PARTE DIN DRUMURILE ROMÂNIEI. Să nu mai întrebaţi de ce nu avem autostrăzi!

În 2021, Ziar de Cluj scria (degeaba, ca de obicei, că la Cluj procurorii dorm cu capul pe dosare până nu primesc ordin să devină justiţiari):

„Ceea ce pare doar o glumă este de fapt un fapt cât se poate de real: în urmă cu două zile, Eugen Cecan este revocat din funcția de director general regional al DRDP Cluj și numit în funcția de director regional al aceluiași DRDP Cluj. Este vorba doar de o schimbare de organigramă, aplicată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al CNAIR din 12 ianuarie. Cecan a avut conflicte de interese tocmai cu DRDP Cluj și a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată, în 2017. Ca urmare a acestui proces, Eugen Cecan are interzis la funcție până în 16 februarie 2021. Schimbarea de organigramă este doar o „scamatorie” care să îl ajute pe acesta să își păstreze funcția.

Așa zisa schimbare de la conducerea DRDP Cluj a avut loc chiar în ziua în care președintele României declara că penalii nu au ce căuta în funcții publice, cu referire la cazul lui Costel Alexe, urmărit penal de DNA, pentru luare de mită și instigare la delapidare. În acea zi, la CNAIR au avut loc schimbări importante, pe listă fiind și revocarea și numirea de la conducerea DRDP Cluj.”

Zilele trecute, se pare că procurorii DNA Cluj, în contextul încercării României de a intra în Spaţiul Schengen, au primit ordinul să-şi facă datoria şi au descins la sediul DRDP Cluj, de la şefia căruia Cecan nu se dă dus nici cu sentinţa definitivă afişată în uşă. A intrat obositul, în concediu de odihnă…

Prin urmare, avem aşa:

  • EUGEN CECAN, Director regional a fost acuzat de delapidarea Companiei, folosind oamenii si utilajele la ferma familiei sale.

În urma unui dosar penal întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca având numărul 1848/P/2017 s-a dispus trimiterea în judecată a lui Cecan Eugen, pentru infracțiunea de delapidare în formă continuată. Cum era firesc la acea vreme angajatorul s-a constituit parte civilă, urmând apoi o serie de procese de la Judecătoria Cluj Napoca, la Tribunalul Cluj, apoi la Tribunalul București. În cele din urmă dosarul civil a fost atașat celui penal. În plus, Cecan a mai fost găsit și în stare de incompatibilitate.

  • Prin 2014, DNA Cluj a constatat că Eugen Cecan a folosit oameni și utilaje în folosul unei companii deținute chiar de fiul său, Bogdan Paul Cecan. Pe 30 septembrie, în același an, s-a dispus urmărirea penală a lui Cecan senior pentru abuz în serviciu, încadrare schimbată, pe 31 februarie 2017, în abuz în serviciu în formă continuată și fals intelectual.
  • În 2019, directorul general Scarlat a fost înștiințat de filiala de la Cluj de aceste lucruri, precizându-se că pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca există dosarul 15613/211/2019, înregistrat pe 28.06 2019 având ca obiect delapidarea, dosar în care Eugen Cecan are calitatea de inculpat, iar CNAIR SA este parte civilă!
  • În aceste condiții, Scarlat, omul ex-ministrului Transporturilor Florian Cuc, îl pune din nou în fruntea bucatelor pe același Cecan, cel care-i făcea lucrările fiului cu oamenii și dotările CNAIR și care mai este acuzat și de delapidare. Și uite așa, ex-ministrul Cuc devenea tartorul și protectorul penalilor din DRDP Cluj

Dar, a doua mare realizare a Consiliului de Administrație a CNAIR a fost numirea în funcția de director adjunct a Direcției de Întreținere DN și Autostrăzi a lui Sabău Vasile Lucian. Acesta a fost arestat și condamnat cu executare pe vremea când era director general al aceleiași instituții DRDP Cluj pentru luare de mită. El ar fi primit, în perioada 1999-2000, sume importante de bani de la directorul unei societăți comerciale pentru înlesnirea unor contracte de colaborare în vederea închirierii unor utilaje și mijloace de transport. Sabău a primit pe mână banii, și nu puțini, pentru întreținerea drumurilor din cele șapte județe administrate de DRDP Cluj, Alba, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.

CITEŞTE: EXCLUSIVITATE: Eugen Cecan nu mai este director general al DRDP Cluj

CITEŞTE: DNA a descins la Regionala de Drumuri și Poduri Cluj

  • SABĂU VASILE, director adjunct întretinere, mâna dreaptă a lui Eugen CECAN a fost condamnat pentru infracțiunea de luare de mită, faptă pentru care a fost arestat în 2001.

Directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Vasile Lucian Sabau, si fostul sef al Serviciului Transporturi din cadrul societatii clujene „Fimaro”, Petru Viorin Gorcea, au fost arestati vineri seara, pentru luare de mita. Cei doi au fost arestati in urma cercetarilor efectuate in cazul fostului director al societatii Ruttrans, Gabriel Vaida, arestat anul trecut, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare si abuz in serviciu. Din cercetari a rezultat ca, in perioada 1999-2000, Vaida a dat celor doi sume de bani in vederea inlesnirii unor contracte de colaborare privind inchirierea de utilaje si mijloace de transport de la Ruttrans. Potrivit lui Puscas, Sabau a primit de la Vaida 11 milioane de lei, iar Petru Gorcea peste 13 milioane de lei.”

  • JINAR Adrian, şef District Şugag , județul Alba (Transalpina), a fost condamnat pentru luare de mită. Deși a fost condamnat conducerea DRDP Cluj, EUGEN CECAN, nu a luat nicio măsură. JINAR este, în continuare, în funcţia din care a luat mită.

  • CRAINIC Viorel, şef district Beliş, este trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție de pe vreamea când era primar. Se pare că şi-a păstrat năravurile şi în funcţia de şef de district, trimiţându-şi subalternii să asfateze un drum privat.

CITEŞTE: Două cabane private din Beliş au beneficiat de servicii de asfaltare DIN BANI PUBLICI

Şi-am încălecat pe utilaje şi ne-am dus să mai asfaltăm, din bani publici, la nişte particulari, copii de-ai noştri şi să mai facem de la lege nişte derapaje!