Politica

CA VĂCARUL PE SAT: Rareș Bogdan s-ar fi supărat pe colegii lui și ar fi ieșit din grupul de Whatsapp al BEX al PNL (surse)

Negocierile cu PSD i-au ostilizat pe liderii PNL, care se acuză reciproc că au negociat prost ministerele din noul guvern, afirmă surse Newsweek România.

Negocierile cu PSD pentru ministerele din viitorul guvern de coaliție condus de Nicolae Ciucă s-au încheiat cu acuzații dure între liderii PNL. 

Echipa de negociere a liberalilor a fost acuzată că a obținut prea puține dintre ministerele cu bani și că nu s-a ținut mai tare în fața pretențiilor pesediste.

Cele mai recente informații arată că PNL ar fi obținut Ministerul Justiției, Fondurile Europene, Ministerele de Interne și de Externe, Ministerul Educației, cel al Energiei, Minsterul Digitalizării și un un nou minister înființat, al IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului.

În schimb, au pierdut în favoarea UDMR Ministerul Dezvoltării, util pentru că distribuie banii publici către consiliile județene și primării, Ministerul de Finanțe, dorit de Florin Cîțu, și Ministerul Muncii, ceea ce a nemulțumit-o complet pe fosta deținătoare a acestui post, Raluca Turcan.

CITEŞTE ŞI: #Echipa_Câştigătoare numai la câştig. Raluca Ţurcan credem că are informaţii sigure că nu se va regăsi în noul guvern, aşa că a prins voce: „V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine”

În ședința Biroului Executiv al PNL, desfășurată online, prin intermediul unui grup de Whatsapp, unii lideri au reproșat modul slab în care s-ar fi prezentat echipa desemnată să negocieze cu PSD. 

Unul dintre cei vizați de reproșuri ar fi fost prim-vicepreședintele Rareș Bogdan. Presa a relatat că, la întâlnirea cu PSD, acesta s-ar fi pus într-o poziție inferioară în fața lui Marcel Ciolacu, pe care l-a rugat să lase PNL „măcar un minister cu bani”.  Dar, mai ales, i s-ar fi reproșat declarația publică potrivit cărora nu vrea „să stea capră în piața din Buzău”. 

Nemulțumit că a fost criticat de colegii săi, Rareș Bogdan ar fi ieșit de pe grupul de Whatsapp al Biroului Executiv PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *