In vizor

CĂ AŞA E ÎN „MERITOCRAŢIE”: Iubitul Ștefaniei Ferencz, „Blonda lui Boc”, este noul inspector general al Poliției de Frontieră

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră are un nou șef plin. Împuternicit la șefia IGPF în luna februarie a acestui an, comisarul-șef Victor Ștefan Ivașcu a obținut acum funcția prin concurs. Conform surselor Bugetul.ro, preluate de stiripesurse.ro (ca fiind de „ultimă oră”, deşi materialul citat este din 10 august), Ivașcu a luat nota 8,16 la concursul organizat pentru ocuparea funcției de inspector general al IGPF. Interesant este că a trebuit să se organizeze un concurs. Ziar de Cluj (şi afiliatele) anunţau, în februarie anul curent, că „blonda lui Boc” îşi numise partenerul de viaţă şef al Poliţiei de Frontieră, dar că această numire ar fi fost în fapt un eşec, Poliţia de Frontieră fiind un fel de „cimitir al elefanţilor” în cariera unui MAI-ist. Noutatea este că funcţia s-a validat cu un concurs. Aşa cum se „fac” concursurile în MAI, conform comisarul.ro.

CITEŞTE: Primul eșec al ambițioasei blonde Ștefania Ferencz, adevăratul ministru de Interne al României. Cine și-a dat seama (în sfârșit) că blonda a dobândit prea multă putere în Statul Român?

Potrivit surselor Bugetul.ro, contracandidatul lui Ivașcu a fost comisarul-șef Victor Dumitru Mariniuc. Acesta nu a luat notă de trecere la concursul pentru șefia Poliției de Frontieră, obținând doar 5,58.

Nota de promovare a concursului a fost minimum 7.

Înainte de a fi împuternicit la șefia Poliției de Frontieră, Victor Ivașcu fusese împuternicit director-adjunct la șefia Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Detalii controversate despre noul șef al IGPF

Potrivit publicațiilor Național și Ziare.com, Ivașcu este iubitul Ștefaniei Ferencz. Informația a fost confirmată, pentru Bugetul.ro, de surse din sistem.

Acum un an, partenerul de viață al Ștefaniei Gabriella Ferencz, comisarul Victor-Ștefan Ivașcu, a fost împuternicit director adjunct al DGA. Comisarul Victor Ivașcu era director adjunct la Direcția Permise. În decembrie, el a fost trimis în control la Permise Suceava, unde procurorii DNA au descoperit o nouă fabrică de permise contra șpagă. În urmă cu 3 ani, comisarul Ivașcu era șef la Permise Sibiu, iar acum 5 ani a lucrat la Permise Maramureș.


Foto: Victor Ivașcu, director adjunct al DGA; Sursa: mai-dga.ro

Potrivit declarației de avere din 2017, Ivașcu era căsătorit și avea 2 copii. Un an mai târziu, comisarul nu a mai trecut nimic la rubrica soție și copii.Foto: fragmente din declarațiile de avere ale comisarului Victor Ivașcu din 2017 și 2018

În schimb, noua lui parteneră de viață, Ștefania Gabriella Ferencz, a trecut în declarațiile de avere din 2018 și 2020 numele unei fetițe, Ivașcu Ferencz Francesca Elisabeta.Foto: fragmente din declarațiile de avere ale Ștefaniei Ferencz din 2018 și 2020

Ștefania Gabriella Ferencz este celebra blondă a lui Boc, om de încredere al fostului premier al României și actual primar de Cluj.


Foto: Ștefania Gabriella Ferencz, blonda lui Boc; Sursa: Inquam Photo

Ștefania Ferencz a fost șefă de cabinet parlamentar la 25 de ani, șefă direcție Serviciul Patrimoniu în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, șefă de cabinet al prim-ministrului Emil Boc, secretar de stat la Secretariatul general al Guvernului, membru în CA al EON Gaz, membru în CN al CNVM. Este membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții si Asigurări al Eximbank.

În 202o, după ce Lucian Bode a devenit ministrul Transporturilor în Guvernul Orban, Ștefania Ferencz a devenit secretar general la Transporturi și membru în CA la CFR, CNAIR și Romatsa. În ianuarie 2021, după ce Lucian Bode a devenit ministru de Interne în Guvernul Cîțu, blonda lui Boc l-a urmat pe Bode la MAI, unde ocupă poziția de secretar general.

După numirea ei în această funcție, partenerul ei de viață, comisarul Victor Ivașcu, a fost împuternicit director adjunct la DGA.

C-aşa-i „meritocraţia” în politica românească!