Din oras

Byte-School, aplicația care îi apropie pe elevi de școală

6 liceeni din Cluj-Napoca vor să dezvolte o aplicație prin intermediul căreia să îi ajute pe copiii care nu pot să ajungă la școală, să studieze în continuare.

„Aplicația noastră (în curând a voastră) are scopul de a-i aduce mai aproape de școală pe copiii care din diferite motive nu pot sa-i calce pragul. Fie că este vorba despre un copil aflat într-un spital, fie că este vorba de un altul aflat acasă sau oriunde altundeva, cu ajutorul acestei aplicații, toți aceștia vor putea să fie (într-o oarecare măsură) la școală”, arată dezvoltatorii aplicației.

Proiectul s-a născut în contextul pandemiei de coronavirus și a fost dus la următorul nivel. Asta pentru că aplicația va putea fi folosită și după ce elevii se vor putea întoarce fizic în bănci. Până la epidemia de coronavirus, puțini au fost cei care s-au gândit și la elevii internați în spital sau care nu au posibilitatea fizică să se deplaseze efectiv la școală. Din fericire, Byte-School vine să rezolve această problemă și să îi conecteze pe acești elevi cu profesorii din sala de clasă.

Aplicația, foarte asemănătoare cu cele folosite de elevi în timpul pandemiei, are un avantaj față de platformele consacrate. Ea este pliată pe sistemul de educație din România și este mult mai ușor de folosit de utilizatori. Planul celor 6 elevi este ca până la începutul anului școlar aplicația să fie funcțională și, în funcție de feedback-ul primit de la profesori, să înceapă să funcționeze în școlile din județul Cluj.

Cei 6 liceeni au demarat acest proiect în cadrul proiectului „Descoperă-ți pasiunea în I.T.”, inițiat de Asociația „Descoperă-ți pasiunea în IT(dplIT)”. În cadrul programului pentru liceeni este dezvoltat un program comunitar și un program de orientare în cariera de programator. Principalul pas inițiat de asociație este programul de dezvoltare personală prin dezvoltarea de aplicații.

Acesta este cel mai mare program de educație practică în IT dedicat liceenilor din județul Cluj.

 

sursa foto: https://www.facebook.com/kikoTeamDpIT/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *