Din oras

BREAKING NEWS: Mascatii au descins la parterul Primariei Cluj-Napoca! IMAGINI in premiera! Oana Buzatu: "DNA Cluj ne-a cerut acte referitoare la relatia Primariei cu CORAL IMPEX"

Scris de 8,116

DNA Cluj a descins in aceasta dimineata la sediul Primariei Cluj-Napca, unde verifica contractele semnate cu Coral Impex SRL, societate care se ocupa de deratizarea domeniului public al orasului inca din 2006. In 2010, din initiativa primarului – la acea vreme Sorin Apostu – contractul cu aceasta societate a fost prelungit, fara licitatie pubica, pe o perioada de sapte ani si sapte luni. Procurorii verifica atat hotararile de consiliu local si contractele semnate de Primarie cu aceasta societate, cat si contractele de sponsorizare dintre Coral Impex SRL si Primaria Cluj-Napoca.

Mascatii au descins dis de dimineata pe holurile de la parterul Primariei Cluj-Napoca. Potrivit unor surse asupra carora pastram rezerva, ar fi vorba de o ancheta la Directia Tehnica. Vizata ar fi o societate cu care primaria are contracte de ani buni de zile.

Vom reveni cu amanunte de indata ce vor fi disponibile si verificabile.

UPDATE: Sunt sigilate birourile de la Spatii Verzi si Directia Tehnica. Primarul Emil Boc a fost vazut intrand in institutia de pe Motilor, dar inca nu avem o a doua confirmare a acestei informatii.

UPDATE 2: Potrivit Oanei Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei procurori ai DNA Cluj au cerut in aceasta dimineata sa li se puna la dispozitie acte si documente care vizau contractul de dezinsectie si deratizare semnat cu societatea Coral. Contractul a fost semnat inca din 2006 pe o perioada de patru ani, iar la finalul anului 2010, din initiativa primarului, acesta a fost prelungit fara licitatie publica pe o perioada de sapte ani. La sediul Primariei au descins jandarmi alaturi de anchetatori care verifica mai multe documente in birourile Directiei Tehnice.

UPDATE 3: Acordul cadru pentru prestarea activitatilor de dezinsectiesi deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a fost stabilit in urma unei licitatii publice in anul 2006, in urma careia societatea Coral Impex SRL a fost desemnata castigatoare si s-a semnat un acord-cadru pe o perioada de patru ani.

In 14 decembrie 2010, Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat o hotarare prin care prelungeste acest contract pentru o perioada de sapte ani si sapte luni, in relatie contractuala cu aceeasi societate comerciala.

“In 2010, Consiliul Local a optat pentru aceasta varianta, de prelungire, iar Hotararea de Consiliu Local s-a adoptat la initiativa primarului. Intrarea in vigoare efectiva a prelungirii a avut loc cu data de 17 iulie 2011”, a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Cat priveste valoarea contractului, aceasta a declarat ca in act sunt prevazute preturi unitare pe tipuri de servicii prestate si o valoare minima sub care Primaria nu poate consuma servicii, respectiv o valoare maxima pe care institutia nu o poate depasi.

“In functie de nevoi, Primaria a solicitat pe baza de comenzi anumite tipuri de servicii pe anumite cantitati pe parcursul intregului contract. In acest moment, nu stim valoarea, sunt informatii pe care le vom cere si noi in baza Legii 544/2001”, a spus Oana Buzatu in aceasta dimineata.

Serviciile sunt valabile pentru domeniul public, in municipiul Cluj-Napoca.

DNA veifica si contractele de sponsorizare ale Coral Impex semnate cu Primaria Cluj-Napoca

“Cererea de verificare a documentelor a fost facuta de catre departamentele de la Cluj ale Directiei Nationale Anticoruptie, care au solicitat sa li se puna la dispozitie copii dupa hotararile de Consiliu Local, contractele de prestari servicii, respectiv contractele de sponsorizare pe care municipalitatea le-a avut incheiate in relatie cu Coral Impex. Cererea a venit in aceasta dimineata si in aceste momente se pregatesc copiile conform cu originalul, care sa poata fi puse la dispozitia solicitantului, astfel incat dansii sa isi poata continua investigatiile”, a adaugat Oana Buzatu.

UPDATE 4: Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca arata ca prelungirea contractului cu Coral Impex s-a facut in baza unui acord venit din partea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, iar societatea a cerut prelungirea acordului cadru pentru a-si amortiza investitiile facute.

“Contractul a fost prelungit in anul 2010 prin Hotarare de Consiliu Local. Cadrul legal a permis acest lucru si a existat la baza deciziei Consiliului Local o adresa de la ANRSC care comunica municipalitatii faptul ca acest lucru este posibil, adica prelungirea pentru o singura data a unui acord-cadru, fara a se relua toate procedurile de achizitie publica.

Coral a motivat la momentul respectiv faptul ca a realizat, in baza obligatiilor din contract, o serie de investitii in dotarile pe care le avea pentru prestarea acestor activitati si ca e nevoie de un timp suplimentar pentru amortizarea acestor investitii, astfel incat sa nu fie prejudiciata din punct de vedere financiar nici societatea, sa fie un parteneriat in care serviciile prestate sa fie la calitatea ceruta de municipalitate, iar societatea sa nu aiba pierderi din cauza aceasta”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 21 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 21 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 22 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE