Din oras

Boc vrea panouri fotovoltaice pe clădirile din oraș ca să scadă prețul facturilor la energie

Scris de 252

Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, în ședința de Consiliu Local că Primăria lucrează la un program de montare de panouri fotovoltaice pentru spații comerciale și industriale. De asemenea, se dorește și montarea de panouri pentru imobilele de locuințe pentru scăderea prețului la factura la energie.

„Primăria lucrează de vreo doi ani de zile în regim accelerat pentru panouri fotovoltaice pentru spații comerciale și industriale. În primul rând, avem un proiect care vizează reabilitarea termică și dotarea cu panouri solare acolo unde este posibil a tuturor clădirilor publice și, de asemenea, un proiect care vizează imobilele de locuire, reabilitare termică și montare de panouri fotovoltaice în condițiile în care Ministerul Mediului va stabili acest lucru”, a declarat Boc.

Acum se lucrează la un proiect național pentru a vedea în ce măsură blocurile din oraș pot să genereze panouri fotovoltaice.

„Este un grup de lucru și la nivel central să vadă în ce măsură blocurile dintr-un oraș pot să genereze prin panouri fotovoltaice energie care să conducă la scăderea facturii la energie termică a populației. Și aici sunt două soluții: fie direct, fie indirect prin vânzarea prima dată a energiei produse și după aceea decontarea din factură. Repet, se lucrează la nivel național la un asemenea proiect împreună cu ministrul Mediului, Tanczos Barna și vom avea în perioada următoare chiar un răspuns la acest subiect.

Cert este că în acest moment avem toate motoarele pornite în direcția extinderii documentației necesare pentru a prinde cât mai multe obiective din orașul nostru în acest program verde și nepoluant care să ducă la scăderea facturii la energie a cetățenilor. De aceea despre acest proiect veți mai auzi și vom vorbi de multe ori”, a mai spus Boc.

Primăria a început deja instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile publice: piețe agroalimentare, școli (7 amplasamente cu 640 de panouri fotovoltaice deja instalate). Procesul va continua și pentru alte clădiri deținute de municipalitate (Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, Parking Central Cluj-Napoca, Piața Flora, Piața Hermes, Piața Zorilor, Bazinul de Înot Grigorescu, Gara de Troleibuze CTP, Cluj Innovation Park).ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 40 mins FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 1 hour Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 3 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 3 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 4 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 4 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 6 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 7 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 22 hours In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 22 hours In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE