Din oras

Boc vrea panouri fotovoltaice pe clădirile din oraș ca să scadă prețul facturilor la energie

Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, în ședința de Consiliu Local că Primăria lucrează la un program de montare de panouri fotovoltaice pentru spații comerciale și industriale. De asemenea, se dorește și montarea de panouri pentru imobilele de locuințe pentru scăderea prețului la factura la energie.

„Primăria lucrează de vreo doi ani de zile în regim accelerat pentru panouri fotovoltaice pentru spații comerciale și industriale. În primul rând, avem un proiect care vizează reabilitarea termică și dotarea cu panouri solare acolo unde este posibil a tuturor clădirilor publice și, de asemenea, un proiect care vizează imobilele de locuire, reabilitare termică și montare de panouri fotovoltaice în condițiile în care Ministerul Mediului va stabili acest lucru”, a declarat Boc.

Acum se lucrează la un proiect național pentru a vedea în ce măsură blocurile din oraș pot să genereze panouri fotovoltaice.

„Este un grup de lucru și la nivel central să vadă în ce măsură blocurile dintr-un oraș pot să genereze prin panouri fotovoltaice energie care să conducă la scăderea facturii la energie termică a populației. Și aici sunt două soluții: fie direct, fie indirect prin vânzarea prima dată a energiei produse și după aceea decontarea din factură. Repet, se lucrează la nivel național la un asemenea proiect împreună cu ministrul Mediului, Tanczos Barna și vom avea în perioada următoare chiar un răspuns la acest subiect.

Cert este că în acest moment avem toate motoarele pornite în direcția extinderii documentației necesare pentru a prinde cât mai multe obiective din orașul nostru în acest program verde și nepoluant care să ducă la scăderea facturii la energie a cetățenilor. De aceea despre acest proiect veți mai auzi și vom vorbi de multe ori”, a mai spus Boc.

Primăria a început deja instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile publice: piețe agroalimentare, școli (7 amplasamente cu 640 de panouri fotovoltaice deja instalate). Procesul va continua și pentru alte clădiri deținute de municipalitate (Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, Parking Central Cluj-Napoca, Piața Flora, Piața Hermes, Piața Zorilor, Bazinul de Înot Grigorescu, Gara de Troleibuze CTP, Cluj Innovation Park).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *