Din oras

Boc rămâne fără soluții pentru trafic. Transportul în comun, varianta salvatoare, și-a dovedit din nou limitele: întârzieri, stații aglomerate și autobuze arhipline

Transportul în comun, soluția lui Emil Boc la toate probleme de trafic nu reprezintă o rezolvare. Mijloacele de transport în comun nu reușesc să facă față numărului mare de solicitări, sunt insuficiente și mult prea aglomerate.  

Boc i-a amenințat pe studenți să își lase mașinile acasă și să circule au autobuzul pentru că au gratuitate, mulți dintre ei l-au ascultat, astfel că acum stațiile și mijloacele de transport sunt arhipline.

Citește și:

De ce nu se reduce aglomerația din Cluj. Tot mai mulți studenți aleg mașina deoarece așteptatul la cozi le ocupă jumătate de zi pentru un abonament CTP

Clujenii așteaptă zeci de minute în stație în frig deoarece autobuzele și troleibuzele nu pot să respecte programul din cauza traficului, iar atunci când ajung în stație sunt deja pline și cei care așteaptă au șanse mari să nu mai poată urca.

La orele de vârf înghesuiala amintește de trista perioadă comunistă. În ultimele zile temperaturile au scăzut foarte mult, astfel că mijloacele alternative de transport, precum bicicleta sau trotineta nu au mai reprezentat o alternativă. În aceste condiții fiecare s-a îndreptat spre mașinile personale sau spre mijloacele de transport în comun.

Primarul trâmbițează la fiecare emisiune de la radio cum Clujul a declarat război mașinilor și le recomandă clujenilor să folosească bicicleta sau mersul pe jos, asta în condițiile în care trotuarele și pistele de biciclete alea puține care sunt, sunt ocupate de mașini.

Primarul se mai laudă și cu faptul că au dispărut din centru 500 de mașini după introducerea autobuzelor școlare, iar acest lucru a decongestionat semnificativ traficul. Dar de blocajele din trafic ce au loc în jurul școlilor din cartiere de mașinile părinților de ce nu discută? De ce nu trimite un polițist local care să asigure fluidizarea traficului? Un clujean sesiza că în fiecare dimineață se creează blocaje dimineața la intersectia dintre str. Fabricii cu str. Anina din cauza parintilor care isi duc copiii până în fața școlii Agârbiceanu și blochează atât sensul giratoriu, cât și trotuarele și părțile laterale ale străzilor.

De asemenea, de ce nu amintește și de cele 1000 de mașni care nu mai ies în trafic pentru că părinții a 1000 de copii nu au reușit să îi înscrie la o creșă și trebuie să stea cu ei acasă?

În același timp, de ce nu vede și sutele de mașini care blochează trotuarele în tot orașul? Dacă nu le vede, măcar să citească sesizările clujenilor de pe pagina dedicată, pentru că zilnic cineva reclamă mașini care blochează trotuare în lipsa locurilor de parcare. Un părinte sesizează că în Mănăștur sunt foarte multe masini parcate neregulamentar, pe trotuar. Copiii care merg la scoala nu pot folosii trotuarele din cauza masinilor, iar siguranța acestora este astfel pusă în pericol.

Unde sunt soluțiile populiste ale lui Emil Boc?

Primarul Emil Boc promite metrou, pasaje supraterane și benzi dedicate. Dintre toate acestea, doar benzile dedicate s-au realizat, mult prea puține însă pentru necesitățile acestui oraș. Pasajele suprateranr au rămas la stadiul de rpoiect, iar metroul reprezintă o soluție pentru viitor. În acest moment Clujul are prea puțini louitori pentru a implementa metrou, zice primarul. Pai atunci găsiți alte soluții, deorece în acest moment nicio alternativă nu mai este viabilă. Oare cu ce propuneri pentru decongestionarea traficlui va încerca Emil Boc să obțină un nou mandat?

Clujenii așteaptă și soluții și rezolvări concrete are problemelor importante din acest oraș nu doar promisiuni și proiecte menite să îi aducă edilului capital de imagine. 

” Mai nou pentru că administrația nu își face treaba noi trebuie să ne cumpărăm biciclete și trotinete? Serios? Asta e gândire? Și dacă afară plouă sau sunt minus 15 grade eu trebuie să umblu cu trotineta pentru că altfel stau blocat în trafic în mijlocul de transport în comun? De 20 de ani aud despre metro sau de tunel pe sub Feleac sau pe sub centrul Clujului. Și vorbim despre promisiuni electorale făcute de diverși candidați la primărie, respectiv de unii primari în funcție. Păi de ce promitem dacă nu putem face? „, se revoltă un clujean.

Clujenii încep deja să nu mai înghită gogoșile lui Emil Boc privind orașul european de cinci stele, lăudat în toată Europa. Aceștia și-ar dori soluții concrete, proiecte care să fie finalizate la timp și nu reluate ca promisiuni în fiecare campanie electorală. 

Citește și:

Benzi dedicate pentru autobuze: municipalitatea lansează noi promisiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *