In vizor

Boc nu le mai face clujenilor aquapark. Proiectul nu mai este inclus în lista de priorități din 2020

Dacă anul trecut proiectul prioritar era Aquapark, în 2020 acesta a fost din nou tras pe linie moartă de către primarul Boc. Propunerea primarului de a construi Aquapark pe locația fostei pepiniere Becaș a fost respinsă de către clujeni. Activiștii de mediu i-au amintit că acolo planul este amenajarea parcului Est și au sugerat să găsească o altă locație. Inițial Boc a fost nemulțumit de această opoziție și părea că va rămâne ferm pe poziție, ulterior a cedat însă și a anunțat că există și alte locații pentru Aquapark și urmează o dezbatere publică. 

Boc părea foarte convins că în doi ani în Cluj-Napoca va apărea acel aquapark promis încă din primul mandat. În acest sens, consilierii locali au aprobat un studiu de fezabilitate care prevedea construcția unui aquapark pe o suprafață de 21.000 de mp cu bazine exterioare și interioare și opt topogane acvatice. Valoarea totală a investiției se ridică la 43 de milioane de euro. 

Entuziasmul lui Boc a mai pălit când locația acestui proiect a fost contestată atât de activiștii de mediu cât și de ordinul arhitecților din România, filiala Transilvania. Primarul a revenit la sentimente mai bune și a anunțat că se vor roganiza dezbateri și va fi aleasă cea ma bună locație, una care să nu creeze dispute în oraș.

”Nu este finalizată dezbaterea, actuala locație este deocamdată contestată de o parte din public. Am cerut evaluare suplimentară, analiză suplimentară. Nu vreau să fac un proiect care să nu îndeplinească sufragiile majorității clujenilor. A fost propusă o locație, ea este în continuare e în analiză, nu este decizia finală, studiem în continuare locații alternative. Așteptăm finalizarea dezbaterilor pentru a lua cea mai bună decizie, care să fie acceptată de toată lumea. Nu dorim să fie lucruri controversate în oraș”, a menționat Boc.

Nici locuitorii cartierului Gheorgheni nu au fost foarte încântați de propunerea de a avea un aquapark în cartie, ceea ce ar fi determinat un aflux foarte mare de oameni și mașini.

Boc a întors apoi foaia, nu a spus explicit că deocamdată aquapark-ul se află într-un impas (iar!), acesta a menționat că realizarea proiectului este strâns legată de realizarea centurii metropolitane, nu se poate una fără cealaltă. Brusc, Boc a realizat că zona nu suportă afluxul mari de mașini și e nevoie de centură. Astfel, proiectului unui nou aquapark nu a mai reprezentat o prioritate.

”Orice lucrare din acea zonă trebuie corelată cu lucrările la centură, de aceea nu suntem într-o criză de timp. Un asemenea aquapark nu se va putea deschide niciodată până nu vor fi deschise și finalizate lucrările de la centură pentru a asigura accesul. Nu poți să mergi prin mijlocul Gheorgheniului, dacă se va păstra acea locație, să ajungi la aquapark, pentru că s-ar bloca tot orașul. Aquaparkul e legat de centură!”, potrivit lui Boc.

În schimb, Boc a îmbrățișat iar ideea Parcului Est, astfel că a va fi organizat un concurs de soluții pentru amenajarea Parcului Est, bugetul total al acestui proiect este de 5,5 milioane de lei, dintre care pentru 2020 a fost bugetată suma de 500.000 de lei.

Astfel că și anul acesta și aparent și în anii următori clujenii tot spre Oradea sau spre Ungaria sunt nevoiți să se îndrepte. Un aquapark în Cluj-Napoca pare tot mai departe cu fiecare nouă promisiune a primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *