In vizor

Boc nu a luat măsuri concrete împotriva coronavirusului: în plină criză, lipsesc aparatele pentru dezinfectanți din autobuze și din spațiile Primăriei

Scris de 636

În timp ce toată lumea este îngrijorată pentru coronavirus și se iau măsuri pentru a preveni răspîndirea virusului, la Cluj Boc nu pare deloc preocupat de această problemă. În timp ce alte orașe din țară au montat dispensere cu dezinfectant în autobuze, la Cluj acestea lipsesc.

 

Nu există astfel de dispensere nici măcar în clădirea Primăriei, acolo unde sute de oameni merg zilnic la departamentele de Evidența Populației sau pentru plata taxelor și a impozitelor, dar măcar portarul are mască.

Gospodarul primar Boc este ocupat să planteze copaci, nu este el preocupat de coronavirus. Întrebat despre măsurile care sunt luare, el a menționat doar faptul că se dezinfectează mai des autobuzele și centrele unde au loc relații cu cetățenii. Ziar de Cluj a fost martor la o astfel de dezinfectare în clădirea Primărie unde funcționează serviciul de Evidența Populației și de stare civilă. O angajată a șters cu o cârpă îmbibată în alcool sanitar balustrada, masa și mânerele ușilor. 

”Pentru ce înseamnă igienă personală și colectivă recomandăm întărirea acestor măsuri la nivel personal, de la spălatul pe mâini, până la dezinfecția tuturor spațiilor cu caracter public, autobuze, centre de relații cu cetățenii. O grijă suplimentară pentru bătrânii care sunt la domiciliu. Noi avem un serviciu pentru persoanele singure și bătrânii la domiciliu. Acest serviciu este suplimentat cu număr de personal astfel încât să facă față solicitărilor. Mă adresez persoanelor de vârsta a treia să evite plimbările și ieșirile îm afara celor necesare de medicamente sau hrană pentru că așa cum arată toate analizele persoanele de vârsta a treia sunt cele mai expuse acestui virus și să ceară sprijinul primăriei și să evite la minim reducerea deplasărilor în spații publice”, a declarat Boc.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la directorul CTP privind măsurile pe care le va lua pentru a combate răspândirea coronavirusului. Montarea unor dispozitive cu dezinfectant s-a făcut deja la Timișoara, la Suceava și chiar și la Turda. La București Metrorex a luat deja decizia de a suplimenta garniturile de mtrou în orele de vârf. Așteptăm astfel de măsuri și la Cluj-Napoca.

UPDATE: Companie de Transport Public Cluj-Napoca transmite că se efectuează dezinfecția mijloacelor de transport în comun la capetele de linie.

”În vederea aplicării prevederilor Hotărârii nr. 6/ 09.03.2020  a Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV, Compania de Transport Public Cluj – Napoca S.A.  a luat măsuri pentru a asigura dezinfecția mijloacelor de transport aflate în circulație la capetele de linie ,de regulă după încheierea fiecărui ciclu de transport.

În acest sens compania și-a dublat bugetul alocat pentru achiziționarea materialelor și a dezinfectantului necesare pentru dezinfecția mijloacelor de transport.

Produsul utilizat este un biocid de tipul 2, pentru dezinfecția suprafețelor. Produsul se numește EUFOR –ETERA  și este avizat de către Comisia Națională pentru Produse Biocide. 

Personalul care execută operațiunile de dezinfecție la capetele de linie este instruit asupra modului de utilizare a produsului biocid și dispune de mijloacele de protecție individuale, corespunzător riscurilor”, potrivit comunicatului transmis de CTP Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE