In vizor

Boc n-a fost capabil să demoleze niște garaje transformate în apartamente, la doi ani de la o sentință definitivă a Justiției. Acum un an afirma public „că are în faţă hârtia” prin care omul „se angajează să intre în legalitate”. Acum, că Ziar de Cluj i-a dovedit că nu s-a întâmplat nimic, vine cu alte poveşti

De două săptămâni Ziar de Cluj îi aminteşte lui Emil OSĂ Boc faptul că are o sentinţă definitivă şi irevocabilă (ce-o mai fi însemnând „irevocabil” şi „definitiv” în justiţia de cumetrie clujeană), prin care este obligat să demoleze 40 de apartamente transformate ilegal în garaje. Şi că nu s-a întâmplat nimic de la doi ani de la acea sentinţă.

CITEŞTE: Clujul nu pentru profit, ci pentru oameni. Da, pentru oamenii protejați de municipalitate. Garajele de pe Calea Someșeni nr. 8 sunt tot acolo, sunt tot apartamente. Că a ”vorbit” Boc cu ”omul” și ăla a zis ”că se rezolvă” ”până la toamnă”. N-a precizat anul. Dar nici nu a fost întrebat

Chiar miercuri, cu ocazia faptului că s-a lăudat cu noua firmă de demolări antamată prin licitaţie cu un singur candidat (care e veche, tot de cumetrie), i-am adus aminte că acum un an a ieşit public să anunţe că nu mai e cazul să ne îngrijorăm, că „ARE ÎN FAŢĂ HÂRTIA” trimisă de împricinat (deci a existat o corespondenţă între municipalitate şi firma cu ilegalitatea pe această temă), prin care acesta „se angajează să treacă în legalitate”, fapt ce nu s-a întâmplat. Demonstrat cu fotografii.

CITEŞTE: Boc n-a fost capabil să demoleze niște garaje transformate în apartamente, la doi ani de la o sentință definitivă a Justiției, dar și-a adjudecat la licitație firmă de demolări. Să se năpustească peste amărâții din Valea Fînațelor, nu peste amicii Urbanismului de Cumetrie

Am primit notificarea constructorului, că desființează apartamentele pe cale voluntară și își cere scuze. E un lucru de apreciat, iată că un om care greșește își îndreaptă greșeala. A greșit, a recunoscut, iar pe cheltuiala lui și-a asumat rolul de a demola. Are termen până la începutul toamnei, cam așa. Am văzut hârtia pe care mi-a înaintat-o în urma procesului câștigat de către Primărie și e un lucru bun, spun eu, că omul își recunoaște greșeala și îi despăgubește pe oameni pe cheltuiala lui. E un început ca alții să nu mai facă și să știe că legea trebuie respectată la Cluj-Napoca”. (Emil Boc, august 2021)

Azi, joi, Emil Boc iese cu altă poveste pe tema dată: cică Primăria a mers „cu forța” să demoleze apartamentele respective, dar dezvoltatorul imobiliar a atacat decizia în instanță, iar în momentul de față există procese în desfășurare.

„Sunt procese în instanță. Dragii mei, eu nu am ce face când sunt în instanță, cât timp setințele nu sunt rămase definitive. S-a făcut contestație la executarea impusă de noi. Deci când m-am dus să demolăm, el ne-a făcut contestație în instanță. Până nu se soluționează contestația în instanță eu nu pot să fac, e abuz în serviciu. Ați văzut că unii chiar sunt reținuți așa pentru simple presupuse fapte, darămite să intervii când ai o sentință care e atacată în instanță și e pe rol. Acolo, da, l-am dat în judecată, am obținut sentință de desființare, ne-am dus cu forța statului prin firmele de specialitate să demolăm. Când ne-am dus, el a atacat în instanță decizia noastră de demolare.

Bineînțeles că vom câștiga, dar trece timp. Și evident că asta enervează. (…) Noi nu putem face altceva decât să respectăm legea și să apărăm legea. Suntem solidari cu toată lumea, încercăm să sprijinim, dar în cadrul legii. Nimic în afară. Acesta este mesajul pe care îl dau întotdeauna în Primărie. Noi suntem puși să avem o atitudine pro-cetățean. Cu calm, profesionalism, echilibru, pe fiecare ajutăm în funcție de problema pe care o are”, zice Emil Boc.

UNU: O decizie definitivă şi irevocabilă, pe care cel în culpă a dat în scris că o remediază a fost atacată din nou în instanţă? Pe ce noi argumente? Sau se joacă „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie, până intervine prescripţia? Că s-au mai văzut situaţii de acest gen în muncipiul care face cu legea POC! – la „dispoziţia” primarului…

DOI: Poate ne prezintă, onor Primarul, acte de la descinderea în forţă. Ne spune cu ce executor judecătoresc s-a prezentat la execuţie. Ne dă nişte numere de dosare, orice, ceva care să vină în susţinerea vorbelor sale. Fapte, nu vorbe! Că noi ne-am uitat pe portal şi nu am găsit nimic legat de primăria Cluj-Napoca şi litigiu cu Larionesi…

TREI: Cum rămâne cu angajamentul luat anul trecut, în scris, de făptaş?