Rautacisme

Boc le cumpără panseluțelor lui Bonți camere cu filmare panoramică. Urmează transformarea gardienilor locali în cyborgs

Pas cu pas, gardienii cetății se vor transforma în cyborgs, organisme potrivite perfect pentru intervenții la nivel de secol XXI. Pătrunjelul băbuțelor va fi confiscat dintr-o privire, amenzile vor fi distribuite cu gândul, iar mașinile vor fi ridicate cu brațele din titan.

Pentru început, Primăria Cluj-Napoca a cumpărat 250 de camere portabile Body Worn. Această investiție a fost de 335.000 lei. Acum, Primăria a mai pus la cale o achiziție pentru viitorii cyborgs: cu 223.734 lei va cumpăra sisteme audio-video portabile de tip Body Worn Camera, camere DVR auto și camere de înregistrare cu filmare panoramică. Sistemul DVR auto este format din cameră înregistrare auto + carcasă + ventuză interioară + încărcător auto + accesorii + card memorie 64Gb. Sistemul de înregistrare audio-video cu filmare panoramică 360 grade este format din cameră înregistrare + ventuză + încărcător auto + monopied + accesorii + card memorie capacitate 64 Gb.

Emil Boc spunea recent că așa vrea să îi controleze pe polițiștii locali pentru a evita excesul de zel al unora.

„Toți polițiștii locali care lucrează la Serviciul ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier vor fi dotați cu camere video portabile pe care le vor avea pe uniformă și cu care vor înregistra toate activitățile pe care le vor avea în meseria pe care o desfășoară. Aceste camere vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, acest lucru însemnând protejarea datelor cu caracter personal prevăzute de lege. Pe de o parte, aceste camere portabile elimină potențialul abuz de putere pe care statul îl poate exercita prin funcționarii lui.Vorbim aici despre un potențial funcționar public care acționează cu zel sau cu depășirea prevederilor legale ori prin abuz de putere. Aceste camere ne asigură că niciun polițist local nu va acționa decât în litera și spiritul legii. Prin urmare, vorbim de o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el. Pe de altă parte, este și o formă de protecție pentru funcționarul public, pentru polițistul local, care poate fi uneori obiectul unor infracțiuni de ultraj sau de altă natură. Deci este o situație prin care toată lumea câștigă”, declara Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *