In vizor

Boc e sigur că pe terenul lui Sile Pușcaș se va construi un parc: „Din 16 procese, am pierdut unul. Victoria tot a Primăriei va fi pentru că acolo se va face parcul Observator”

Scris de 972

Primarul Emil Boc este convins că pe terenul lui Sile Pușcaș de pe strada Observator, Primăria va construi un parc. Edilul a precizat că din 16 procese cu omul de afaceri clujean, primăria a pierdut unul singur. 

”Avem 15 procese cu proprietarul pentru parcul Observator. A câștigat un singur proces temporar în instanță. Avem încredere că lucrurile vor fi în favoarea Primăriei. Vă pot asigura că se va face parc, doar că suntem întârziați de procese. Din 16 am pierdut unul. E o înfrângere de etapă. Victoria tot a Primăriei va fi pentru că acolo se va face parcul Observator. Nu înțeleg această hărțuire la nesfârșit a unor proprietari de terenuri care vor să facă blocuri cu orice preț, dacă se poate și de 25 de etaje, și să nu lase cumva un milietru de spațiu verde pentru cetățeni. Aici la această masă Primăria îi va apăra pe cei 350 de mii de clujeni în detrimentul celor care doresc un oraș pentru profit și nu un oraș pentru cetățeni. Dacă din 16 procese am câștigat 15, atunci sunt convins că îl vom câștiga și pe acesta și vom duce parcul Observator mai departe”, a precizat primarul Emil Boc.

Pe 25 martie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect prin care se schimba PUZ-ul strict pentru zona unde se află terenul lui Vasile Pușcaș. Prin această hotărâre, terenul trecea în categoria de spațiu verde cu interdicție la construcții cu etaj (dosar S+P, subsol și parter).  La nici patru zile de la adoptarea proiectului, Sile Pușcaș a înregistrat o cerere de chemare în judecată prin care a obținut la fond suspendarea actului normativ.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantele SC FLORISAL SA si SC EVO CENTER SRL în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al mun.Cluj-Napoca şi UAT Mun. Cluj-Napoca. În aplicarea dispozițiilor art 15 din Legea 554/2004 dispune suspendarea HCL 120/24.03.2021 privind aprobarea PUZ -amenajare parc cartier Zorilor, str Observatorului sud , până la soluționarea definitivă a cauzei privind anularea acestui act administrativ”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE