In vizor

Boc e sigur că pe terenul lui Sile Pușcaș se va construi un parc: „Din 16 procese, am pierdut unul. Victoria tot a Primăriei va fi pentru că acolo se va face parcul Observator”

Primarul Emil Boc este convins că pe terenul lui Sile Pușcaș de pe strada Observator, Primăria va construi un parc. Edilul a precizat că din 16 procese cu omul de afaceri clujean, primăria a pierdut unul singur. 

”Avem 15 procese cu proprietarul pentru parcul Observator. A câștigat un singur proces temporar în instanță. Avem încredere că lucrurile vor fi în favoarea Primăriei. Vă pot asigura că se va face parc, doar că suntem întârziați de procese. Din 16 am pierdut unul. E o înfrângere de etapă. Victoria tot a Primăriei va fi pentru că acolo se va face parcul Observator. Nu înțeleg această hărțuire la nesfârșit a unor proprietari de terenuri care vor să facă blocuri cu orice preț, dacă se poate și de 25 de etaje, și să nu lase cumva un milietru de spațiu verde pentru cetățeni. Aici la această masă Primăria îi va apăra pe cei 350 de mii de clujeni în detrimentul celor care doresc un oraș pentru profit și nu un oraș pentru cetățeni. Dacă din 16 procese am câștigat 15, atunci sunt convins că îl vom câștiga și pe acesta și vom duce parcul Observator mai departe”, a precizat primarul Emil Boc.

Pe 25 martie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect prin care se schimba PUZ-ul strict pentru zona unde se află terenul lui Vasile Pușcaș. Prin această hotărâre, terenul trecea în categoria de spațiu verde cu interdicție la construcții cu etaj (dosar S+P, subsol și parter).  La nici patru zile de la adoptarea proiectului, Sile Pușcaș a înregistrat o cerere de chemare în judecată prin care a obținut la fond suspendarea actului normativ.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantele SC FLORISAL SA si SC EVO CENTER SRL în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al mun.Cluj-Napoca şi UAT Mun. Cluj-Napoca. În aplicarea dispozițiilor art 15 din Legea 554/2004 dispune suspendarea HCL 120/24.03.2021 privind aprobarea PUZ -amenajare parc cartier Zorilor, str Observatorului sud , până la soluționarea definitivă a cauzei privind anularea acestui act administrativ”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *