In vizor

Boc are un nou proiect electoral: cămin de bătrâni în locul școlii abandonate din Baciu

Primăria Cluj-Napoca are în administrare clădirea de pe Calea Baciului nr 18 unde a funcționat până în 2010 Școala generală cu clasele I-VIII nr. 9. Municipalitatea a avut de-a lungul anilor tot felul de proiecte pentru reconversia acestei clădiri, însă niciunul dintre ele nu s-a materializat. Ar f trebuit să fie creșă sau grădiniță, iar cel mai recent, în 2013 s-a propus realizarea unui centru pentru incluziunea romilor de la Pata Rât în cadrul unui proiect european.

Boc vine din nou cu o propunere pentru respectiva locație, mai ales acum că e an electoral. O propunere populistă menită să adune voturi este transformarea școlii în cămin pentru vârstnici. Ce noroc că primarul are o astfel de clădire pe care poate să o folosească pentru un proiect diferit de câte ori mai are câte o idee.

Consilierii locali au votat azi solicitarea avizului din partea Ministerului Educației pentru a schimba destinația imobilului. Clădirea are subsol și parter și o curte de 4000 mp.

Boc a declarat că orașul are nevoie de încă un centru pentru bătrâni pe lângă cel existent de pe Bulevardul 21 Decembrie.

”Obiectivul nostru este să realizăm un cămin de bătrâni în Cluj-Napoca, una dintre posibilități este locația aceasta, fără a se limita doar la această locație. Avem în vedere să oferim pe lângă ceea ce există, Centrul Consiliului Județean de pe Bulevardul 21 Decembrie pentru persoane cu probleme speciale, și un cămin de bătrâni care să facă față provocărilor pe care acest oraș le are și a oferi din această perspectivă condiții calitative pentru bătrânii din acest oraș, pentru ca copiii care își au părinții acasă să îi știe că sunt în siguranță și în condiții decente”, a declarat primarul Emil Boc.

Într-adevăr un astfel de proiect este nevoie în oraș, doar că având în vedere istoria municipalității privind respectiva locație, sunt șanse ca și acesta să fie abandonat. Boc este maestru în a face propuneri de proiecte, a face studii și concursuri de soluții, însă prea puține dintre acestea depășesc faza de proiecte pe hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *