Politica

Blonda lui Boc, Ștefania Ferencz, în cărți pentru a vegeta pe bani grei la Curtea de Conturi. Emil Boc OSĂ își tragă și niște ”liniște” de la ”controlul financiar”

Sunt șase personaje care sunt propuse de către partidele parlamentare pentru funcția de consilier al Curții de Conturi. Acestea vor fi ”audiate” marți, la Parlament, de ochii lumii, în comisiile de specialitate, începând cu ora 10. Deja se cam știe cine ce funcție va ocupa, iar votul în plen doar va consfinți aceste numiri. Oricum acest vot a fost amânat pentru miercuri, ca urmare a vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Cei 6 câștigători la loteria partidelor ar fi senatorul PSD Ion Mocioalcă – pentru funcția de vicepreședinte, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu (PSD), Ștefania Ferencz (PNL, blonda lui Boc; și iată cum și-a tras Emiluț al nsotru și nițică liniște la controlul financiar), fostul șef ANAF Lucian Heiuș (PNL) și secretarul de stat din Departamentul pentru Relații Interetnice Lacziko Enikő Katalin (UDMR). Ar urma să fie numit și un consilier AUR, care avea dreptul la un loc, conform ponderii parlamentare.

Curtea de Conturi este una dintre instituțiile cheie în stat, care controlează în primul rând modul în care a admistrațiile locale și centrale cheltuiesc banii publici. Mandatele celor 18 de consilieri sunt valabile timp de nouă ani. În octombrie 2014 au fost numiți Nicula Vasile Cosmin (vicepreşedinte), Dezsi Attila, Donovici Constanţa Anca, Firţescu Dan, Pieleanu Ileana Manuela, Vorniceanu Marius.

La începutul anului 2015, mandatele lui Marius Vorniceanu și al Ancăi Constanța Donovici au fost anulate, iar în locul lor au venit Miron Nica si Nicu Marcu. În octombrie 2015, A venit Ilie Sârbu în locul lui Ioan Anton (care avea mandat din 2011). Astfel, Ilie Sârbu ar fi trebuit să încheie mandatul în 2020, dar a preluat restul de mandat al lui Nicu Marcu.

Cariera fragilei blonde a explodat sub ochii feciorelnici ai lui Emil Boc. Oficial, între 2001 și 2004 aceasta fiind Director de Cabinet al deputatului Emil Boc. Și, neoficial, femeia care deschidea orice ușă la ”Emi”… De altfel, fostul premier a și recuperat-o atunci când s-a întors la Cluj, între 2004 și 2009, Ștefania Gabriella Ferencz fiind director general al Direcției Patrimoniului Municipiului și Evidența Proprietății din cadrul Primăriei Municipiului Cluj – Napoca. Bașca Director de Cabinet al primarului Boc! A urmat perioada de glorie dintre 2009 și 2012, atunci când a fost Secretar de Stat, Director de Cabinet al Primului Ministru/ Aparatul Propriu de Lucru al Primului Ministru/Cancelaria Primului Ministru Emil Boc.

Între februarie și mai 2012 ajungând chiar Secretar General Adjunct al Guvernului României. Este recuperată tot de protectorul Emil Boc în 2014, devenind Director General al primăriei Cluj – Napoca până în 2019. Atunci cînd este propulsată direct Secretar General la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. De unde se transferă cu Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne, tot ca secretar general.

Soțul lui Ștefi

Iar mâna de gospodină a Ștefaniei s-a văzut imediat după ce ”blonda colonel SIE” a transformat Ministerul Afacerilor Interne într-un fel de propria sa bucătărie. Și astfel l-a instalat pe concubinul și tatăl copilului său la comanda Direcției Generale Anticorupție.

Comisarul șef Ivașcu, soțul Ștefaniei, împuternicit șeful Poliției de Frontieră

Numai că dezvălurile ”NAȚIONAL” au stricat atunci palnurile Ștefaniei, care a trebuit să se retragă din operațiunea strategică de impunere a adjunctului Ivașcu direct numărul unu la DGA! Numai că, sperând că apele s-au mai liniștit, iată că acum ambițioasa ”Ștef” tot și-a văzut visul cu ochii! Și l-a pus pe Bode să îi numească partenerul de viață în fruntea unei alte structuri cheie din cadrul MAI. Și iată cum noul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, împuternicit pentru o perioadă de 6 luni este chiar soțul secretarului general al MAI, comisarul șef Victor Ștefan Ivașcu! Bineînțeles, fără organizarea vreunui concurs, pentru ca nu cumva să aibă emoții ”Iubițelul” blondei de la SIE!

UPDATE: Cine sunt noii consilieri:

  • Ion Mocioalcă este baron PSD de Caraș-Severin. Are cinci mandate de deputat încheiate și unul de senator, în curs.
  • Aurelian Bădulescu a fost viceprimar al Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea. În prezent este liderul consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului București. Aurelian Bădulescu este cercetat pentru abuz în serviciu, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale după ce, în noaptea de 11 spre 12 august 2018, a decis ridicarea unei scene improvizate de protestatari dintr-o rulotă si a auto-utilitară, în Piața Victoriei, potrivit Buletin de București.
  • Ștefania Ferencz este fost secretar general în Ministerul de Interne, eliberată la cerere în luna septembrie. Ferencz a fost numită secretar general în ianuarie 2021, când ministru de interne era Lucian Bode. A fost șefa de cabinet a premierului Emil Boc în perioada 2009 – 2012, apoi secretar general adjunct al guvernului, iar în 2014 a revenit la Cluj ca director general în primăria condusă de Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Ștefania Ferencz, secretar general din Ministerul de Interne, eliberată din funcție la cerere. La a cui cerere, că era detașată în funcție pentru 6 luni?

CITEȘTE ȘI (este vorba despre nerușinare și hulpăvie, ca să nu vă mai mirați că și ”blonda lui Boc” a fost înfiptă ca un păduche să sugă un ban ”cinstit” de la ASF?):

După două falimente răsunătoare, angajații ASF au NERUȘINAREA de a cere primă de perfprmanță și primă de ”Ziua ASF”. Sunt mii de euro de cap de angajat ”performant”

  • Lucian Heiuș a demisionat la finalul lunii mai din funcția de președinte ANAF, pe care o deținea din mai 2022. Aceasta s-a întâmplat în contextul în care instituția a fost criticată pentru „gaura” bugetară. După ce a plecat din ANAF a revenit pe funcția de consilier superior la Direcția Generală Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. În perioada 2016-2020, a fost deputat PNL.
  • Lacziko Enikő Katalin conduce Departamentul pentru Relații Interetnice, având calitate de secretar de stat. Lucrează în acest departament din anul 2013.
  • Octavian Bădescu este antreprenor în serie, fondatorul Sameday Courier, firma de curierat care a fost cumpărată de eMag.
  • Daniela Teodoru (propunerea lui Klaus Iohannis) este Director General, ANAF – Direcția Generală Coordonare Control Fiscal. Lucrează în această instituție din 2004. A mao ocupat funcții la Ministerul Mediului și la Ministerul Românilor de Pretutindeni.