De cartier

Bloc lângă casele din Bună Ziua? Municipalitatea a scos la dezbatere un proiect imobiliar controversat

Pe grupul „Clujul Civic”, clujeanul Daniel Pop a semnalat faptul că Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere construirea unui bloc în apropierea unor case din cartierul Bună Ziua.

„Sintagma „blocuri intre case” reapare la Cluj-Napoca, de aceasta data in cartierul Buna Ziua (recunoscut dealtfel pentru astfel de derapaje).

Pe site-ul Primariei a aparut spre consultare anterior intrarii in HCL, un PUZ in zona strazii Camil Petrescu, PUZ care propune un bloc P+4E+Er la strada Buna Ziua, respectiv 5 blocuri S+P+2E in spate.

Vecinatatile blocurilor din spate sunt case individuale sau semicolective atat de-o parte cat si de cealalta a ansamblului propus prin PUZ.

Accesul se face pe o strada cu o latime de 7m, cu trotuar de 1m, urmand sa mai fie adaugat un trotuar.

Se cere inclusiv devierea magistralei de Gaz, scopul este de a face mai mult loc pentru blocuri, dar si pentru a se obtine un regim de inaltime mai mare pentru imobilul P+4E+Er. Primaria pare a fi dezavantajata de aceasta deviere avand in vedere ca sunt discutii pentru crearea unui parc de-a lungul paraului Becas.

Pot fi trimise sesizări, observații, puncte de vedere prin email la consultarepublica@primariaclujnapoca.ro pana cel tarziu in 23 Martie” semnalează acesta.

Iată link-ul cu modificarea PUZ-ului pentru construirea blocului: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbatere-publica/plan-urbanistic-zonal-schimbare-incadrare-functionala-din-zona-de-activitati-economice-cu-caracter-industrial-in-zona-mixta-si-zona-rezidentiala-str-camil-petrescu/