De cartier

Bloc lângă casele din Bună Ziua? Municipalitatea a scos la dezbatere un proiect imobiliar controversat

Scris de 1489

Pe grupul „Clujul Civic”, clujeanul Daniel Pop a semnalat faptul că Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere construirea unui bloc în apropierea unor case din cartierul Bună Ziua.

„Sintagma “blocuri intre case” reapare la Cluj-Napoca, de aceasta data in cartierul Buna Ziua (recunoscut dealtfel pentru astfel de derapaje).

Pe site-ul Primariei a aparut spre consultare anterior intrarii in HCL, un PUZ in zona strazii Camil Petrescu, PUZ care propune un bloc P+4E+Er la strada Buna Ziua, respectiv 5 blocuri S+P+2E in spate.

Vecinatatile blocurilor din spate sunt case individuale sau semicolective atat de-o parte cat si de cealalta a ansamblului propus prin PUZ.

Accesul se face pe o strada cu o latime de 7m, cu trotuar de 1m, urmand sa mai fie adaugat un trotuar.

Se cere inclusiv devierea magistralei de Gaz, scopul este de a face mai mult loc pentru blocuri, dar si pentru a se obtine un regim de inaltime mai mare pentru imobilul P+4E+Er. Primaria pare a fi dezavantajata de aceasta deviere avand in vedere ca sunt discutii pentru crearea unui parc de-a lungul paraului Becas.

Pot fi trimise sesizări, observații, puncte de vedere prin email la consultarepublica@primariaclujnapoca.ro pana cel tarziu in 23 Martie” semnalează acesta.

Iată link-ul cu modificarea PUZ-ului pentru construirea blocului: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbatere-publica/plan-urbanistic-zonal-schimbare-incadrare-functionala-din-zona-de-activitati-economice-cu-caracter-industrial-in-zona-mixta-si-zona-rezidentiala-str-camil-petrescu/ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 22 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE