De cartier

Bloc lângă casele din Bună Ziua? Municipalitatea a scos la dezbatere un proiect imobiliar controversat

Scris de 1298

Pe grupul „Clujul Civic”, clujeanul Daniel Pop a semnalat faptul că Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere construirea unui bloc în apropierea unor case din cartierul Bună Ziua.

„Sintagma “blocuri intre case” reapare la Cluj-Napoca, de aceasta data in cartierul Buna Ziua (recunoscut dealtfel pentru astfel de derapaje).

Pe site-ul Primariei a aparut spre consultare anterior intrarii in HCL, un PUZ in zona strazii Camil Petrescu, PUZ care propune un bloc P+4E+Er la strada Buna Ziua, respectiv 5 blocuri S+P+2E in spate.

Vecinatatile blocurilor din spate sunt case individuale sau semicolective atat de-o parte cat si de cealalta a ansamblului propus prin PUZ.

Accesul se face pe o strada cu o latime de 7m, cu trotuar de 1m, urmand sa mai fie adaugat un trotuar.

Se cere inclusiv devierea magistralei de Gaz, scopul este de a face mai mult loc pentru blocuri, dar si pentru a se obtine un regim de inaltime mai mare pentru imobilul P+4E+Er. Primaria pare a fi dezavantajata de aceasta deviere avand in vedere ca sunt discutii pentru crearea unui parc de-a lungul paraului Becas.

Pot fi trimise sesizări, observații, puncte de vedere prin email la consultarepublica@primariaclujnapoca.ro pana cel tarziu in 23 Martie” semnalează acesta.

Iată link-ul cu modificarea PUZ-ului pentru construirea blocului: https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbatere-publica/plan-urbanistic-zonal-schimbare-incadrare-functionala-din-zona-de-activitati-economice-cu-caracter-industrial-in-zona-mixta-si-zona-rezidentiala-str-camil-petrescu/ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE