Din oras

Baza de pregatire a Crucii Rosii de la Valea Ierii trebuie finalizata anul acesta

Proiectul unic in Romania, Baza Nationala de pregatire a voluntarilor Crucii Rosii Romane pentru interventia in situatii de urgenta de la Valea Ierii ar trebui sa se finalizeze in acest an. Deocamdata, in lucrarea estimata la peste 7 milioane de lei s-au cheltuit peste 700.000 de lei, fonduri provenite de la Consiliul Judetean si de la Filiala clujeana a Crucii Rosii.

“Lucrarile efective la cladire au inceput in luna iunie 2014 fiind efectuate corpurile A si B structura de rezistenta fara zidarie si invelitoare. Valoarea lucrarilor efectuate la cele doua corpuri este de 738.344 lei cu TVA inclus. Conform contractului de concesionare lucrarile ar trebui sa se finalizeze in anul 2015. In luna mai au reinceput lucrarile aferente celor trei corpuri A+B+C. Sursele de finantare pana in prezent au fost din partea Consiliului Judetean Cluj si a Crucii Rosii Romane filiala Cluj”, a precizat Simona Bratu, directorul filialei clujene a Crucii Rosii Romane.

Consiliul Judetean a eliberat autorizatia de construire pentru acest obiectiv la inceputul lunii aprilie a anului 2013.

Amenajarile propuse cuprind constructia unui imobil cu destinatia de baza de pregatire de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta D+P+1E+M si a unor anexe – grajd pentru cai, tarc pentru caini si un foisor. Cladirea principala va fi compusa din trei corpuri. Accesul principal se va face prin corpul B care cuprinde receptia si sala de mese (84 de locuri) la parter, salile de curs (50 de locuri) la etaj si birourile la mansarda. Bucataria sispatiile destinate personalului vor fi amplasate in corpul A, acre este un parter inalt cu luminator desaupra bucatariei. Corpul C este destinat spatiilor de cazare (100 de locuri), dar va avea un cabinet medical si spatii tehnice in demisol. In zona estica va fi amplasat un teren de sport si o pista de antrenament cu obstacole. De asemenea, intr-o zona mlastinoasa a terenului se va amenaja un lac pentru antrenamente.

“In cadrul acestui complex se doreste instruirea voluntarilor la un nivel performant, prin organizarea constanta de cursuri teoretice si practice de prim ajutor, interventii in situatii de urgenta (dezastre naturale) si interventii in situatii limita (salvare de la inec, incendiu, accident rutier, cautare persoane disparute)”, a completat Bratu.

Firmele care au profit la sfarsit de trimestru pot directiona 20% din impozitul pe care trebuie sa il vireze statului, Crucii Rosii pentru a sustine acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *