Eveniment

Băut, cu droguri la el, un clujean gonea cu mopedul

Un clujean de 44 de ani a fost pus 60 de zile sub control judiciar pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost urmărit în trafic și imobilizat de un polițist care evalua o avarie la un autoturism. Despre bărbat existau informații că ar fi comis abateriu de la regimul rutier.

La data de 22 august a.c. polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 44 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Potrivit polițiștilor, la aceeași dată, în jurul orei 15.00, un agent de poliție din cadrul Biroului Constatări Avarii situat pe strada Albac, aflat în timpul evaluării unor avarii auto înregistrate ca urmare a unui eveniment rutier, a surprins un conducător de motociclu aflat în deplasare, despre care existau informații că ar fi comis abateri la regimul rutier.

Polițistul a pornit în urmărirea acestuia, interceptându-l, moment în care acesta a încercat să se sustragă.

După aproximativ 200 de metri, a fost imoblizat de polițist și condus la sediul unității de poliție pentru continuarea verificărilor, context în care s-a stabilit că bărbatul de 44 ani, din Cluj-Napoca nu avea dreptul de a conduce autovehicule, fiindu-i suspendat pentru comiterea unor infracțiuni rutiere.

De asemenea, în urma controlului mopedului a fost depistată și indisponibilizată o pungă în care au fost identificate 4 fragmente de substanță vegetală de culoare verde oliv, trimisă înspre continuarea cercetărilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

foto 2

Totodată, a rezultat că mopedul avea montată o plăcuța de înmatriculare falsă, fiind neînmatriculat.

Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat rezultat negativ, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

După expirarea măsurii reținerii, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, unde s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.