In vizor

Bătaie de joc! 200 de euro din partea Primăriei pentru primul loc la Olimpiada Internațională!

Scris de 769

Cluj-Napoca are un buget enorm pentru un oraș din România, peste 300 de milioane de euro, însă modul în care sunt cheltuiți banii e trist.

În condițiile în care ONG-uri fantomă primesc sute de mii de lei anual pentru proiecte de doi lei, copiii geniali ai Clujului sunt răsplătiți în cel mai jenant mod cu putință, cu o sumă obscură care ar nemulțumi și un cosaș din Așchileu Mic.

Presa națională a preluat cu mândrie vestea care anunța câștigarea primului loc la Olimpiada Internațională de Latină de către clujeanul Victor Șera, elev în clasa a 12-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, aflat sub pregătirea profesorului Alexandru Dudău.

„Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Latină Certamen Horatianum e considerată a fi una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, fiind recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educației și a patrimoniului cultural universal. Ediția a XXXIII-a din 14-17 aprilie 2019 de la Venosa, în Italia, a adus României locul 3 în clasamentul internațional al disctincțiilor acordate în istoria acestui concurs, grație rezultatului obținut de liceanul Victor Șera”, stă scris și în proiectul de hotărâre de Consiliu Local nr 28 din 8 mai 2019. Doar că, în momentul în care este anunțată suma „aprobată” pentru a premia un copil genial al orașului, situația devine penibilă.

1000 de lei pentru elev și 1000 de lei pentru profesor, undeva în jurul a 200 de euro, pentru obținerea primului loc în cadrul unei competiții internaționale, cam atât valorează în ochii conducătorilor acestui oraș performanța tânărului!

În Galați, oraș cu un buget de 80 de milioane de euro, Primăria a hotărât să ofere 6000 de lei pentru primul loc la Olimpiada Internațională și 2200 de lei pentru olimpiada națională! Iar la Târgu Jiu, oraș cu un buget undeva la 40 de milioane de euro, primul loc la Olimpiada Internațională e premiat cu 10.000 RON!

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE