Editorial

Banul public înfrânge bunul simț și modifică legi în interes personal, de grup, de gașcă, nu pentru interesul public

Scris de 180

Vă plângeţi că Iohannis v-a dezamăgit. Cu ce? Că a vorbit ce au vrut urechile voastre să audă? V-aţi amăgit singuri.

Când eşti papagal şi crezi că #rezişti din propria voinţă, orice “ficus” îşi poate bate joc de tine. Din timp şi semnalizând că asta îi este intenţia.

Plus că şi bietului preşedinte pandemia de COVID-19 i-a stricat tabieturile. Din cauza restricţiilor de deplasare, Klaus Iohannis a fost nevoit să renunţe la trollere şi alte valize. Ori el numai asta avea în fişa postului. Poate aţi uitat de cele două milioane de euro prin care şi-a renovat dormitorul proaspăt renovat, de avioanele particulare şi grija să-i crească Ponta şi “Ja napot Peee Seee Deeee” salariul.

Aşa că, în loc de troller, a fost nevoi să îşi târască după el, oriunde s-a dus (în interiorul Patriei), tribuna prezidenţială.

Ce nu aţi înţeles?

Frustrarea că nu mai poate suda concediul de vacanţă şi-a revărsat-o de la tribuna prezidenţială. El n-a putut fi la Miami, la “festivalul cireşilor”, pe pârtie, nici voi nu aţi mai putut fi la prieteni în vizită, la piaţă, la şcoală, la nuntă, la botez. Nu vedeţi ce relaxat a devenit de când a putut să mai vadă şi el o piramidă, ceva? Relaxat ca guvernarea PNL-PSD-UDMR.

Pe el nu l-a interesat din acest al doilea mandat decât să ştie că poate controla Justiţia şi nominalizările în şefia acesteia.

Poate aţi uitat cum a crăpat neamțul şi s-a “țigănit” cu Legea pe când era primar la Sibiu.

Am avut de toate: fals, uz de fals, instigare la cele pomenite anterior, “minciună în falș”, declaraţii publice împotriva unei sentinţe definitive, definitive şi irevocabile a Justiţiei, date în calitate de Preşedinte al Patriei, tentativă de intimidare a Justiţiei, mituirea cu funcţii a procurorului de caz (numitul Augustin Lazăr, procuroraşul de la Alba) șamd.

Povestea nu e nouă, a scris presa locală din Sibiu pe acest subiect de s-a auzit și citit singură, așa cum îi șade bine unei prese locale dominată de cititorii de promptere de la București.

Pe scurt, să vă reîmprospătez memoria celor care aţi sărit prin pieţe c-aţi vrut “schimbare” (deşi “schimbarea” puţea a penal), povestea e cam așa: un ardelean de-al nostru s-a dus în State în perioada interbelică și a prins cheag. Cu cheagul și-a cumpărat două case la Sibiu. Au venit comuniștii și i le-au luat cu japca, că doar erau case frumoase și-n buricul târgului. Apoi omul binevoiește să moară și să nu prea lase urmași pe linia lui directă. Așa că bunătate de case frumoase riscau să rămână în proprietatea statului – caz tipic de ghinion.

Noroc cu un ins (nepot după soția decedată cu mult înaintea soțului) care se dă rudă cu mortul și lasă moștenire ceea ce nu era al lui – și nici nu avea de ce să fie, unui alt nepot și unor cunoștințe. Cunoștințele, ce să vezi, erau soacra și soția lui Klaus Iohannis. Da, da, băiatul acela de-l avem chipurile președinte, cel care i-a plimbat şapte ani genunchii soției din concediu în vacanță și vițăvercea.

Mai pe bază de fals, uz de fals și instigare la chestiile acestea, viitorul nostru președinte (pe atunci primar al Sibiului şi în mâinile căruia se aflau toate deciziile şi ştampilele care dădeau valoare legală acestor decizii) se procopsește co-proprietar la un spațiu comercial pe care-l dă în chirie la o bancă.

Din chirie în chirie, se procopsește și cu alte case. Care cică, “ginion”, ar fi fost din meditaţii. Meditaţii pe marginea zilei în care trebuia să vină chiria şi cum să se cheltuiască aceasta, probabil.

Numai că tot ce ține de lăcomie și minciună are picioare scurte (spre deosebire de mână, care greblă i se făcu) și. viitorul președinte, împreună cu soacra, soția și amicul binefăcător, s-au trezit și cu niște procese și cu ceva dosar penal.

Normal, ca orice ține de hoția domnilor în România, dosarul penal s-a stricat sau s-a pierdut pe parcurs.

În schimb, dosarele civile, cele prin care li s-a bătut obrazul că s-au dat moștenitori legali le-au pierdut. Au fost chiar radiați din cartea imobilului ca proprietari, dar chiria a mers mai departe către buzunarul hămesit.

Trec peste partea în care primarul Iohannis n-a avut nimic împotrivă ca cetățeanul Iohannis să nu fie scos din imobilul ocupat prin fals și uz de fals.

În fond, la ce-i trebuia primăriei Sibiu un fleac de 640.000 de euro (sumă împărțită para-para cu amicul generos)? Și mă întreb: pe cine să fi ales președinte dintre doi penali şi, cinci ani mai târziu, dintre două “tute”?

Așa că, după ani și ani de “răul cel mai mic”, am ajuns de-am ales penalul (chipurile) mai mic şi prostul mai înalt.

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 3 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 6 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 10 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE