Rautacisme

Azi, Boc ne-a arătat câte „bocobuse” are. Devine clar că metroul este inutil

Doar să le lipească. Șirul indian al bocobuselor pare fără de sfârșit. Când bocobusele întârzie, atunci cetățenii stau în ploaie sau în soare, în stațiile neamenajate, precum sunt cele de pe Bdul 21 Decembrie 1989 sau chiar de pe Memo. Dar și atunci când pornesc din loc, aceste bocobuse oferă o priveliște unică: în sfârșit există banda dedicată pentru transportul public în comun. Evident, doar pe anumite porțiuni de traseu, uneori pe o singură direcție de mers. 

Pentru că ne aflăm în plină campanie electorală, pare-se că până și flota Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca slujește unor scopuri similare. Adică acestea nu mai circulă după un program strict stabilit, ci doar în funcție de aceste alegeri electorale. 

Aproape toate modelele de autobuze care se găsesc în dotarea CTP au fost scoase la „paradă”: acestea „defilează” într-un autentic șir indian. 

Când nu vin, atunci când autobuzele întârzie, cetățenii se uită în neștire la panourile electronice de informare, care funcționează în reluare. Atunci când pleacă însă din stații, autobuzele pornesc la grămadă: de la bocobuse la autobuzele învechite care hodorogesc. 

Pe o vreme mai puțin însorită, autobuzele electrice sunt puse la păstrare. Defilăm cu modelele mai vechi, adaptate condițiilor meteo nefavorabile. Autonomia autobuzelor electrice nu le permite să circule pe vreme rea.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *