In vizor

Avram Gal, un individ care a avut timp de 8 ani şi un dosar penal pentru şantaj, se dă albit de DNA. Dar tocmai ce a fost trimis în judecată pentru traficarea influienţei pe timp de pandemie

Obscurul site abcnewstransilvania.ro publică sub un titlu menit să inducă în eroare cititorul faptul că „DNA a clasat dosarul lui Avram Gal”. Aşa iute? Dar atunci de ce l-au mai trimis de curând în judecată?

Practic, Avram Gal, cu ajutorul Şcolii ajutătoare de presă, pune de-o manipulare în spaţiul public.

Că cei care ştiu că individul a fost cercetat de DNA şi trimis în judecată într-un doasr în care a cerut explicit mită ca să promoveze un contract pentru achiziţia de materiale necesare combaterii pandemiei de COVID-19 (atât de jegos e individul!), şi nu ştiu că a fost cercetat (timp de opt ani) şi pentru şantaj alături de Dan Diaconescu în Direct şi Dan Voiculescu, pun botul.

Mai ales cu un asemenea titlu din care nu afli de ce anume a fost „exonerat” individul… DUPĂ OPT ANI! – bă, procurorii lui peşte, care le dormiţi cu nasul în dosare pe banii noştri până se prescriu faptele!

Ca să fie mai evidentă manipularea, materialul este sponsorizat şi rostogolit pe Facebook.

Citez: „DNA a clasat o cauză în care Avram Gal avea calitatea de inculpat. ”Fapta nu există” și ”fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”, a concluzionat DNA prin Ordonanța de clasare nr. 258/P/2019 din data de 03.11.2020.”

Practic, asupra lui Avram Gal au planat suspiciunile privind implicarea într-o acțiune de șantaj timp de 8 ani. A avut dosar penal şi, cu toate acestea, a fost numit şi a beneficiat timp de opt ani de funcţii publice. Cu complicitatea sistemului politic.

Vă zic eu de ce a beneficiat de acest tratament: cu cât mai şantajabil politicioanul, cu atât mai uşor de manipulat.

Oricum, felicitări procurorilor români care au tras de un dosar timp de opt ani! Nu vă meritaţi banii şi nici faima de „ultimă redută a democraţiei”. Biete slugi în slujba vreunui securist pe nou, sau politician conectat în sistem.

Să nu uităm că acest individ, Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influență și luare de mită, într-un dosar (despre care ar vrea el să uităm) care vizează achiziții din perioada pandemiei. Procurorii susţin că după ce în România a fost declarată starea de urgenţă generată de pandemie şi ”având în vedere cererea ridicată pentru echipamentele de protecție, au apărut persoane interesate să speculeze această situație, transformând-o într-o afacere”.

În aprilie 2020, în presa locală, s-a scris despre consilierul deputatului PNL că a adus în România 2 milioane de măşti FFP2 şi 300.000 de combinezoane, care urmau să fie distribuite unor spitale din Transilvania dar şi către Unifarm, iar transportul a fost asigurat prin firma SC Dyomedica CND SRL, o firmă din Ploieşti al cărei acţionar şi reprezentant legal este Ioan Roman.

Procurorii DNA susţin în rechizitoriu că înainte de transport, „în data de 16.03.2020 între GAL MARIUS AVRAM și (…..) a avut loc un schimb de mesaje pe aplicația (…..), referitoare la comercializarea de produse împotriva Covid 19, context în care inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari ai CN Unifarm SA, inclusiv asupra directorului general, pe care o va exercita în vederea obținerii unui contract de furnizare echipamente”.

Procurorii au obţinut şi mesajele care arată, susţin ei, că Marius Avram Gal îşi trafica influenţa. Acesta ar fi pretins 600.000 de lei de la reprezentatul firmei private în schimbul traficării influenţei sale.

Din cei 600.000 de lei, adică o treime din profitul pe care firma urma să îl obţină de pe urma derulării contractului derulat în perioada 14 aprilie 2020- sfârşitul lunii mai 2020, consilierul Gal ar fi primit suma de 371.000 de lei prin fundaţia care îi aparţinea dar şi în numerar, şi a primit şi bunuri de 69.940 de lei.

DNA susţine că banii primiţi de consilier în schimbul traficării influenţei au fost folosiţi în scopuri exclusiv personale, respectiv cazare la hotel şi cumpărarea unei maşini de lux. În plus, consilierul Marius Aveam Gal ar fi primit şi produse electrocasnice.

La data săvârşirii infracţiunilor, Marius Avram Gal era consilier al lui Ben Oni Ardelean, lider PNL, aflat pentru un nou mandat pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor în judeţul Timiş.

Contactat, liderul PNL, Ben Oni Ardelean recunoaşte că Marius Avram Gal a fost consilierul său timp de câţiva ani la cabinetul parlamentar, susţine că nu ştia de afacerile pe materiale de protecţie derulate de acesta pentru că Marius Avram Gal l-a ajutat doar în probleme în legătură cu Diaspora.

Ben Oni Ardelean susţine că în urma trimiterii în judecată a lui Marius Avram Gal, pe 14 octombrie 2020, de către DNA, i-a încetat acestuia colaborarea la cabinetul parlamentar şi arată că Ludovic Orban, premierul României, se cunoştea de mai mult timp cu Marius Avram Gal.

Marius Avram Gal a mai fost consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David.

Marius Avram Gal a fost şi membru ALDE, şi preşedinte al ALDE Câmpia Turzii, şi preşedinte al ALDE Diaspora, şi preşedinte al New Life International Evanghelical Association ( Asociaţiei Internaţionale Evanghelice New Life), şi l-a însoţit în 2019 în SUA pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de Ben Oni Ardelean.

Asociaţia Internaţională Evanghelică New Life condusă de Marius Avram Gal este influentă în rândul evangheliştilor, susţinând în prezent strângerea de semnături pentru candidaţii PNL Timiş pentru alegerile parlamentare pe lista cărora se află şi liderul PNL, Ben Oni Ardelean. În perioada 1998- 2008, înainte de a intra în Parlamentul României, Ben Oni Ardelean a fost pastor, aparţinând de Uniunea Bisericilor Baptiste din Româinia.

Numele lui Marius Avram Gal apare menţionat şi în documentarul Familia – The Fellowship- difuzat de Netflix, în legătură cu organizaţia religioasă secretă din SUA care vrea să influenţeze politica la nivel de vârf, inclusiv în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *