Analiza

Averile directorilor din Primărie: Virgil Poruțiu, directorul Direcției Tehnice, încasează aproape 10.000 lei pe lună

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Virgil Poruțiu este directorul Direcției Tehnice, una dintre cele mai importante direcții din Primărie. Pe mâna lui Virgil Poruțiu se află, printre altele, planul anual de achiziții, întocmirea de fișe de date pentru licitații, urmărirea realizării investițiilor, decontarea lucrărilor făcute, recepția lucrărilor etc.

În paranteză vă reamintim că fostul primar condamnat pentru fapte de corupție, Sorin Apostu, a ocupat și el funcția de director tehnic înainte să ajungă primar în locul lui Emil Boc, care a plecat premier la București.

Direcția Tehnică a lui Poruțiu are în subordine mai multe compartimente:

  • Serviciul Administrare Căi Publice;
  • Serviciul Administrare Cimitire Domeniul Public;
  • Serviciul Tehnic Reparaţii Imobile Monitorizare Servicii Comunitare de Utilităţi Publice;
  • Biroul Eficiență Energetică Iluminat Public;
  • Serviciul Investiţii;
  • Serviciul Siguranţa Circulaţiei;
  • Serviciul Reţele Edilitare şi Transport;
  • Serviciul Achiziţii Publice;
  • Serviciul Administrare Hale şi Pieţe;
  • Compartimentul pentru Monitorizarea Managementului Regiilor Autonome şi Întreprinderilor Comerciale din subordinea Consiliului Local.

Citește și:

Averile directorilor din Primărie: Ovidiu Cîmpean, vicepreședinte PNL Cluj, șeful Direcției Evenimente publice și informare cetățeni, câștigă circa 2000 de euro pe lună

Să vedem ce avere are directorul executiv al Direcției Tehnice. Salariul încasat anul trecut a fost de 119.734 lei, de unde rezultă un salariu lunar de 9.977 lei. Virgiul Poruțiu a mai declarat 1.961 lei obținuți din arenda unui teren agricol. Soția sa, profesor la Liceul Greco-Catolic Inochentie Micu Klein, are un salariu anual de 38.791 lei.

Directorul executiv al Direcției Tehnice are un teren intravilan de 1383 mp în Turda, județul Cluj, un alt teren intravilan de 5021 mp în Ceanu Mic, județul Cluj și terenuri agricole de aproximativ 10 hectare în zona Ceanu Mare.

În Turda, Virgil Poruțiu are o casă cu suprafața utilă de 92 mp, o casă de locuit și anexe gospodărești în Ceanu Mare.

Directorul tehnic conduce un autoturism Ford Kuga, an fabricație 2017.

La capitolul bani, Poruțiu are cont curent de 3.299 lei și un depozit de 20.319 lei. În declarația de avere apare și un credit de 10.135 lei, scadent în 2022.

De precizat și faptul că mulți dintre șefii din Primărie sunt implicați și în proiecte cu fonduri europene. În urmă cu câțiva ani, Ziar de Cluj scria că Primăria refuză să facă publice veniturile obținute din aceste venituri pe motiv că nu sunt informații de interes public. De exemplu, din celebrul proiect privind modernizarea liniei de tramvai, Virgil Poruțiu a încasat mulți bani din calitatea de manager de proiect. Proiectul s-a derulat în perioada 2010 – 2014, a avut valoarea 15,3 milioane euro, iar remunerația de manager de proiect a reprezentat 75% din salariul de bază în perioada 2010 – 2013 și între 2,5% și 62,5% în perioada martie – mai 2013.

Citește și:

“Papusarii” banilor europeni din Primaria Cluj isi sporesc veniturile cu pana la 75% din salarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *