Analiza

Averile directorilor din Primărie: Valer Suciu, sindicalist și șef al Direcției de Administrare, adună într-un an aproape 223.000 lei

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Valer Suciu este directorul executiv al Direcției de Administrare, care „asigură funcţionalitatea compartimentelor de lucru din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca din punct de vedere al aprovizionării cu logistica și materialele necesare precum şi a gestionării obiectelor de inventar, a întocmirii contractelor de achiziţii publice şi de utilităţi (energie electrică, gaz metan, apă) şi ale altor servicii necesare (reparaţii faxuri, sisteme alarmă, centrală telefonică, staţii radio, etc)”.

Aceeași direcție se ocupă de asigurarea efectuării curățeniei la clădirile proprii ale instituției și întreținerea acestora (instalații electrice, apă, gaz, tâmplărie,etc). De asemenea, tot direcția condusă de Valer Suciu asigură aplicarea şi verificarea respectării prevederilor legislaţiei din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Valer Suciu nu binevoiește să își depună declarația de avere an de an, deși legea prevede clar că toți funcționarii publici sunt obligați să facă acest lucru. Pe site-ul Primăriei, cea mai recentă declarație datează din 2020, iar pe site-ul Agenției Naționale de Integritate datează tot din 2020 (deci aferentă anului 2019).

Conform declarației de avere, Valer Suciu are un teren intravilan de 500 mp în Lomb – Cluj-Napoca (dobândit în 2014 prin stabilirea dreptului la proprietate), un teren de aproximativ 8400 mp în Ceanu Mare, județul Cluj (dobândit în 2008 prin cumpărare) și un teren intravilan de 833 mp în Apahida, județul Cluj (dobândit prin concesiune în 2018).

Valer Suciu este și proprietarul unui apartament de 68 mp în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în 1982.

Directorul Direcției de Administrare conduce un autoturism marca Volkswagen Polo, an fabricație 2011, dobândit prin cumpărare.

La capitolul bani, Valer Suciu are două carduri bancare: unul cu 48.000 lei și unul cu 98.000 lei. Are și un credit bancar în valoare de 80.000 CHF, contractat în 2008 și scadent în 2022.

Salariul pe care l-a încasat în 2019 de la Primărie a fost de 108.581 lei/an de unde rezultă un salariu lunar de 9.000 lei. El este și președintele sindicatului FNSR, de unde a încasat o indemnizație de 64.968 lei/an, de unde rezultă un venit lunar de 5.414 lei. De asemenea, Valer Suciu conduce și Sindicatul Civitas, de unde a primit o indemnizație de 52.212 lei/an, de unde rezultă o indemnizație lunară de 4.351 lei.

Din toate funcțiile pe care le are, directorul și sindicalistul Suciu a câștigat în 2019 un total de 222.761 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *