Analiza

Averile directorilor din Primărie: Aurelia Alina Rus, șefa Direcției Juridice, are terenuri, imobile și un salariu de aproape 10.000 lei

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Aurelia Alina Rus este director executiv al Direcției Juridice, una dintre cele mai importante direcții din Primăria lui Boc. Direcția Juridică „veghează asupra respectării legalităţii emiterii actelor juridice încheiate sau emise de către instituţie”. Acest compartiment condus de Aurelia Alina Rus apără drepturile şi interesele instituţiei la încheierea de acte juridice sau în faţa organelor de jurisdicţie și asigură consultanță juridică departamentelor de specialitate din cadrul instituției.

Aurelia Alina Rus are patru terenuri: unul intravilan de 3400 mp în comuna Bălan, județul Sălaj (deține 1/6 din total), unul extravilan de de 1,8 hectare în comuna Bălan, județul Sălaj (deține 1/6 din total), o pădure de 5600 mp în comuna Bălan, județul Sălaj (deține 1/6 din total) și unul intravilan de 500 mp în Cluj-Napoca (deține 1/6 din total). Toate cele 4 terenuri au fost obținute prin succesiune.

Directorul executiv al Direcției Juridice are și un apartament de 69 mp în Cluj și o casă de locuit plus anexe în comuna Bălan, județul Sălaj din care deține o cotă de 5/48.

Aurelia Alina Rus conduce un autoturism Opel Corsa, an fabricație 2002.

La capitolul bani, ea a menționat un cont curent în valoare de 126.536 lei. Are și un credit în valoare de 39.300 euro, scadent în 2030.

Salariul pe care îl încasează de la Primărie este în valoare de 118.470 lei/an, de unde rezultă un salariu lunar de 9.872 lei.

Aurelia Alina Rus a mai declarat alocația de stat a copilului în valoare de 1.988 lei și pensia de întreținere 40.879 lei.

Citește și:

Averile directorilor din Primărie: Virgil Poruțiu, directorul Direcției Tehnice, încasează aproape 10.000 lei pe lună

Averile directorilor din Primărie: Ovidiu Cîmpean, vicepreședinte PNL Cluj, șeful Direcției Evenimente publice și informare cetățeni, câștigă circa 2000 de euro pe lună

Averile directorilor din Primărie: Olimpia Moigrădan, șefa Direcției Economice, are proprietăți imobiliare, mașini și un salariu de circa 2000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *