Din oras

Aurel Vlaicu, rectorul cu lipici la proiectele europene

Scris de 644

Ziar de Cluj va propune o serie de materiale care urmaresc evolutia averii clujenilor cu importante functii publice. Cum s-au imbogatit, sau, dimpotriva, cum au lasat un job mai bine platit pentru activitatea in sfera publica, in ce fel a evoluat avutia acestora in ultimii ani.

Profesorul Aurel Vlaicu a devenit rectorul Universitatii Tehnice in 2012. Doctor in Electronica si Telecomunicatii, absolvent al Universitatii pe care azi o conduce, Aurel Vlaicu a fost decanul Facultatii de Electronica, apoi prorector responsabil de cercetare stiintifica si relatii internationale, din 2004.

In 2010, pe atunci prorector al UTCN, avea un teren de 550 de metri patrati, obtinut prin retrocedare. De asemenea avea si un apartament de 60 de metri patrati si o casa de 280 de metri patrati. Conducea un Kia Carens din 2006. Avea in cont peste 87.000 de lei. A incasat de la UTCN nu mai putin de 156.000 de lei din functia de baza, precum si din proiecte europene si contracte de cercetare. La asta se adauga peste 5.000 de lei de la ARACIS. In 2011 ramane cu aceleasi proprietati. Suma anuala incasata de la UTCN s-a ridicat la peste 200.000 de lei, din care aproape 79.000 pentru functia de prorector, restul provenind din proiecte europene.

In 2012 avea in cont doar 83.000 de lei, dar ii creste salariul cu aproximativ 2.000 de lei, devenind deja rector. Astfel pentru functia de baza incaseaza de la UTCN peste 96.000 de lei, dintr-un total de 158.000 de lei.

In 2013 isi mai deschide doua conturi in care depune 112.000, respectiv 164.000 de lei. In acel an a avut venituri de 307.000 lei de la Universitatea Tehnica, din care 120.000 au reprezentat salariul de rector, iar restul din proiecte POSDRU. Vlaicu a incasat lunar peste 25.000 de lei in acel an.

Anul trecut si-a mai depus bani in conturi, ajungand la un total de 324.000 de lei. Salariul de rector a fost de 116.000, adica 9.600 de lei pe luna. In total a castigat de la UTCN 160.000 de lei.

Foto: adevarul.roULTIMA ORĂ

 • Acum 52 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE