Vocea ta

AUDIO Ce s-a auzit patru zile în locuința unui clujean, în apropiere de festival: „E cel mai enervant lucru din viața noastră”

După ce Emil Boc a ieșit la declarații și a spus că zgomotul a fost redus pe perioada celei de-a opta ediții de UNTOLD, un cititor care stă aproape de Platinia, la câțiva zeci de metri de festival, ne-a trimis înregistrări cu ce se aude noapte de noapte și zi de zi pe perioada evenimentului.

Cei care stau în zonă nu sunt surzi și nici nesimțiți, ba din contră. Pe înregistrările primite auzim cum locuința s-a transformat într-un difuzor de bași.

Conform spuselor clujeanului, în cazurile în care a făcut sesizări la numărul de urgență 112, operatorii i-au transmis că o să fie amendat pentru că apelul nu este o urgență.

„Stau lângă Platinia și am avut privilegiul, de a mă „bucura” de toate edițiile Untold, de la fața locului. E cel mai enervant lucru din viața noastră, de câțiva ani de zile, dar și mai enervant este să citesc declarațiile lui Emil, că nu au fost deranjați oamenii de festival. În timpul comunismului mai auzeam asemenea declarații demagogice, din care aflam cât de bine trăiesc, în timp ce burta mă înțepa de foame. Am fost foarte deranjați și anul ăsta de Untold și nimeni dintre cunoștințele mele nu se bucură de festival. Reclamații nu mai facem, ca în anii precedenți, pentru că dacă sunai la 112, te amenințau operatorii cu amenzi, chiar dacă pe site-ul lor scrie că acest număr se poate folosi pentru reclamarea tulburării liniștii publice. Și anul ăsta s-au dat amenzi pentru folosirea 112, iar oamenii încet, încet nu mai au curajul să sune la acest număr. Nu stiu la ce se referă Emil când spune că s-a redus zgomotul, dar și anul ăsta au vibrat paharele în vitrine, sticla plafonierei… până și geamurile în toc vibrau de la bass, producând un zgomot așa de enervant, încât numai asta ar fi fost de ajuns. Vă trimit două înregistrări audio de la ora 04:27, cu geamurile închise”, ne-a transmis cititorul.

Chiar și după ce se încheia balamucul, clujeanul spune că „petrecerea” se muta în stradă, unde petrecăreții nu mai țineau cont de ora care nu mai era nici măcar târzie, fiind dimineață și urlau cât îi țineau plămânii, ceea ce a și surprins pe înregistrări.

„Daca muzica se oprește între 06:00 – 08:00 dimineața, nu poți să-ți deschizi geamurile și să dormi, pentru ca acea mulțime, în timp ce pleacă de la fața locului, urlă încă o oră. Vă trimit o mostră și despre asta, înregistrat din casă.”.

Nici la Spitalul de Copii de pe Moților nu a fost liniște

„Anul ăsta am avut niște persoane dragi la spitalul de copii, cu un copil de 5 săptămâni care era spieriat de zgomot, urla de durere și de spaimă. Majoritatea părinților au plecat din spital pe perioada festivalului. Spitalul era gol, au rămas numai cei care erau între viață și moarte. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din epoca medievală când veneau turcii, tătarii, molima sau ciuma”, a mai scris cititorul.

Ce a spus Emil Boc despre Eveniment? Că nu au fost sesizări și lumea a dormit liniștită. Mai multe despre subiect puteți citi aici:

Unde a fost Maestrul pe durata UNTOLD? „Am avut puține plângeri pentru zgomot, sub 10”. N-a spus că cei din apropierea festivalului au avut reduceri la intrare

Mai mult, pe lângă faptul că cei de la UNTOLD au încercat să-i mituiască frumos, din spusele clujeanului a reieșit faptul că polițiștii nu îi bagă în seamă, mai mult, cei care semnalează tulburarea liniștii publice sunt amendați de către autorități.