Sport

Atmosferă senzațională la meciul România-Spania din cadrul Eurobasket. Suporterii iberici au cântat împreună cu ai noștri

Meciul România-Spania din cadrul grupelor Eurobasket 2017 a fost foarte greu pentru ai noștri. Primul sfert a fost admirabil pentru băieții lui Marcel Țenter, dar apoi au cedat. Publicul a fost la înălțime și a dat dovadă de un entuziasm și o bucurie extraordinară de a vedea spectacolul în sine. Naționala României a fost învinsă de iberici cu 91-50. Luni seara, în Sala Polivalentă a fost atins un record de spectactori de când a fost inaugurată sala.

Sala Polivalentă a fost plină ochi, luni seara, la meciul România – Spania din cadrul grupelor Campionatului European de Baschet Eurobasket 2017. 8.000 de spectatori au fost trup și suflet alături de băieții noștri, chit că toată lumea știa că spaniolii nu au ce discuta cu românii la capitolul baschet. Dovadă a fost și faptul că vedeta spaniolilor Pau Gasol nu a fost introdus deloc în meci, altfel diferența de scor ar fi fost probabil mult mai mare.

Românii au început bine, în forță, au ținut scorul aproape, în primul sfert chiar au avut un moment istoric când i-au condus pe spanioli cu 19 la 18. Publicul a fost entuziasmat, sala a vibrat la cântecele, aplauzele și emoțiile suporterilor, iar rețelele de socializare s-au umplut cu fotografii și filmulețe care au imortalizat momentul unic al băieților noștri. Acela a fost maximul lor. De altfel, antrenorul Marcel Țenter a declarat, în urmă cu câteva zile, că pentru a putea menține avantajul, meciul ar trebui oprit după 10 minute. Atât pot duce acum românii noștri în fața unor echipe multe mai tari decât ei.

Din sfertul doi, diferența enormă de pregătire și valoare dintre campioana Europei și echipa noastră și-a spus cuvântul. Spaniolii au înscris puncte pe bandă rulantă, au fost minute bune când i-au condus pe români la o diferență dublă de puncte.

Atât suporterii români cât și cei spanioli au fost la înălțime. Spaniolii au fost atât de relaxați și de fair play încât la un moment dat au cântat și au sărit împreună cu suporterii României. Însă, pentru un grup de fani spanioli, deliciul serii au fost majoretele. Au dansat de fiecare dată împreună cu fetele, și-au fluturat fularele cu culorile Spaniei și au făcut piruete cu fustele lor tulle, roșii. Pentru că, da, în public au fost suporteri spanioli, bărbați, echipați cu fuste tulle.

Fair-play-ul baschetbaliștilor spanioli a fost excepțional în ultimele 19 secunde din meci, când au oprit jocul și au refuzat să mai continue, deși în 19 secunde în baschet se mai pot înscrie puncte multe. Poate au considerat că este suficient pentru o echipă mică, cum este România, să o încaseze cu 91 la 50.

Principalul marcator al spaniolilor a fost Juancho Hernangomez cu 18 puncte, urmat de Pierre Oriola cu 11 puncte, Fernando San Emeterio, tot cu 11 puncte și Juan Sastre cu 10 puncte.

Vlad Moldoveanu a fost principalul marcator al României cu 15 puncte, urmat de Bogdan Nicolescu cu 6 puncte și Octavian Calotă, tot cu 6 puncte.

Luni, în Sala Polivalentă, au mai jucat Ungaria – Cehia (85-73) și Croația – Muntenegru (76-72).
Marți, România va juca cu Ungaria. Ca să mai poată spera la optimile Eurobasket, echipa noastră trebuie să câștige acest meci. Naționala noastră a pierdut și meciurile anterioare din grupe, cu Cehia (68-83) și Croația (58-74).

Deocamdată, grupa din care face parte România arată astfel:
1. Spania – 6 puncte
2. Croația – 6 puncte
3. Muntenegru – 4 puncte
4. Ungaria – 4 puncte
5. Cehia – 4 puncte
6. România – 3 puncte

sursa foto: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *