Sport

Atmosferă senzațională la meciul România-Spania din cadrul Eurobasket. Suporterii iberici au cântat împreună cu ai noștri

Scris de 339

Meciul România-Spania din cadrul grupelor Eurobasket 2017 a fost foarte greu pentru ai noștri. Primul sfert a fost admirabil pentru băieții lui Marcel Țenter, dar apoi au cedat. Publicul a fost la înălțime și a dat dovadă de un entuziasm și o bucurie extraordinară de a vedea spectacolul în sine. Naționala României a fost învinsă de iberici cu 91-50. Luni seara, în Sala Polivalentă a fost atins un record de spectactori de când a fost inaugurată sala.

Sala Polivalentă a fost plină ochi, luni seara, la meciul România – Spania din cadrul grupelor Campionatului European de Baschet Eurobasket 2017. 8.000 de spectatori au fost trup și suflet alături de băieții noștri, chit că toată lumea știa că spaniolii nu au ce discuta cu românii la capitolul baschet. Dovadă a fost și faptul că vedeta spaniolilor Pau Gasol nu a fost introdus deloc în meci, altfel diferența de scor ar fi fost probabil mult mai mare.

Românii au început bine, în forță, au ținut scorul aproape, în primul sfert chiar au avut un moment istoric când i-au condus pe spanioli cu 19 la 18. Publicul a fost entuziasmat, sala a vibrat la cântecele, aplauzele și emoțiile suporterilor, iar rețelele de socializare s-au umplut cu fotografii și filmulețe care au imortalizat momentul unic al băieților noștri. Acela a fost maximul lor. De altfel, antrenorul Marcel Țenter a declarat, în urmă cu câteva zile, că pentru a putea menține avantajul, meciul ar trebui oprit după 10 minute. Atât pot duce acum românii noștri în fața unor echipe multe mai tari decât ei.

Din sfertul doi, diferența enormă de pregătire și valoare dintre campioana Europei și echipa noastră și-a spus cuvântul. Spaniolii au înscris puncte pe bandă rulantă, au fost minute bune când i-au condus pe români la o diferență dublă de puncte.

Atât suporterii români cât și cei spanioli au fost la înălțime. Spaniolii au fost atât de relaxați și de fair play încât la un moment dat au cântat și au sărit împreună cu suporterii României. Însă, pentru un grup de fani spanioli, deliciul serii au fost majoretele. Au dansat de fiecare dată împreună cu fetele, și-au fluturat fularele cu culorile Spaniei și au făcut piruete cu fustele lor tulle, roșii. Pentru că, da, în public au fost suporteri spanioli, bărbați, echipați cu fuste tulle.

Fair-play-ul baschetbaliștilor spanioli a fost excepțional în ultimele 19 secunde din meci, când au oprit jocul și au refuzat să mai continue, deși în 19 secunde în baschet se mai pot înscrie puncte multe. Poate au considerat că este suficient pentru o echipă mică, cum este România, să o încaseze cu 91 la 50.

Principalul marcator al spaniolilor a fost Juancho Hernangomez cu 18 puncte, urmat de Pierre Oriola cu 11 puncte, Fernando San Emeterio, tot cu 11 puncte și Juan Sastre cu 10 puncte.

Vlad Moldoveanu a fost principalul marcator al României cu 15 puncte, urmat de Bogdan Nicolescu cu 6 puncte și Octavian Calotă, tot cu 6 puncte.

Luni, în Sala Polivalentă, au mai jucat Ungaria – Cehia (85-73) și Croația – Muntenegru (76-72).
Marți, România va juca cu Ungaria. Ca să mai poată spera la optimile Eurobasket, echipa noastră trebuie să câștige acest meci. Naționala noastră a pierdut și meciurile anterioare din grupe, cu Cehia (68-83) și Croația (58-74).

Deocamdată, grupa din care face parte România arată astfel:
1. Spania – 6 puncte
2. Croația – 6 puncte
3. Muntenegru – 4 puncte
4. Ungaria – 4 puncte
5. Cehia – 4 puncte
6. România – 3 puncte

sursa foto: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 3 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 5 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 5 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 9 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE