Din oras

Arta pentru un microbuz scolar destinat copiilor cu nevoi speciale, o campanie umanitara marca Beard Brothers

8.000 de euro. De atat este nevoie pentru ca cei 47 de copii de la Gradinita Speciala Cluj-Napoca sa aiba un microbuz scolar. Impresionati de lupta zilnica si de optimismul micutilor, barbosii nonconformisti de la Beard Brothers au decis sa se implice. Impreuna cu asociatia File de Poveste si-au propus sa stranga suma necesara ca sa faca mai usoara viata acestor copii si promit ca nu se vor opri pana ce visul microbuzului scolar nu va deveni realitate.

“Campania noastra in momentul de fata se axeaza pe educatie. Ne-am gandit cum putem ajuta, ne-am gandit ca e nevoie de un microbuz pentru copiii care nu pot ajunge la scoala. Am mers la Inspectoratul Scolar si ei ne-au directionat spre gardinita asta. E singura gradinita din judet pentru copii cu nevoi speciale care nu are niciun fel de microbuz. Sunt 47 de copii acolo. Sunt parinti care au copii cu deficiente locomotorii care stau la 15 minute de gradinita, dar dat fiind faptul ca se misca greu ajung intr-o ora, o ora si ceva cu copiii pe jos. Si asta e situatia celor care stau aproape, dar mai sunt si din Floresti, din Dambu Rotund, de peste tot”, spune Cornel Hoza, presedintele Beard Brothers.

Barbosii s-au intalnit cu micutii, s-au jucat cu ei si au decis ca trebuie sa ii ajute.

“Foarte faini copiii, zambareti toti, ne-am distrat cu ei si ne-au ambitionat”, isi aduc aminte membrii organizatiei.

Asa s-a nascut Arts for Charity Fair, care are loc astazi si maine la fostul cinematograf Favorit si la Centrala de Escalada. 30 de artisti isi ofera lucrarile in scop caritabil la targul organizat la fostul cinematograf, in timp ce la Centrala de Escalada au loc diferite workshopuri. De asemenea, in aceasta seara la Club Midi are loc petrecerea care marcheaza un an de Beard Brothers, un an cu sase campanii caritabile.

“Pana acum am adunat 2.000 de euro de la mai multe companii, Sykes, SmartSpot, Quick Demolition. De asemenea am lansat niste bratari pentru cei care vor sa sustina cauza si nu pot ajunge la evenimente. Costa 20 de lei si pot fi achizitionate de la orice membru Beard Brothers”, a mai aratat Cornel Hoza.

Sala fostului cinematograf este de nerecunoscut dupa redecorarea facuta de Beard Brothers cu costuri de doar 500 de lei.

“Oamenii au fost faini, am scris: avem nevoie de asta si asta, si a sarit toata lumea in ajutorul nostru”, spun barbosii.

De la piese vestimentare pana la bijuterii si obiecte de arta hand-made, dulciuri si bauturi sau fotografii la minut se gasesc de toate.  Pe perete au fost afisate mesaje haioase precum: “Ia-ti bijuuri fin lucrate, sa luam roti adevarate”, “Ia-ti un papion si ai pus de un claxon”, sau “Ia-ti un bling-bling de golan si au pus si de-un volan”.

Otilia Adam a venit cu papioane, posete si huse pentru telefon create manual.

“Ii cunosteam pe baieti dinainte, am mai colaborat. Am decis sa ma implic pentru ca este o cauza nobila. Cu totii ar trebui sa ajutam si nu doar in preajma Craciunului”, spune ea.

La un alt stand Stefan Ionut Perse isi ofera creatiile inedite unicat: insecte din sarma de cupru inramate si bijuterii din acelasi material. Banala sarma de cupru este indoita cu maiestrie, realizarea unei insecte dureaza 4-5 ore.

“Le-am facut pentru mine, pentru ca imi plac, dar am zis ca pot sa le si vand. Daca e pentru o cauza nobila, de ce nu?”, spune tanarul.

Targul este deschis si astazi si maine pana la ora 20.

“Nu ne vom opri pana nu strangem toti banii pentru microbuz. Nu avem o data limita, dar vrem cat de repede se poate. Dupa eveniment o sa mai mergem pe la companii sa adunam toata suma necesara”, a subliniat presedintele Beard Brothers, Cornel Hoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *