Rautacisme

Antonia, funcționarul virtual care face "reklamă" Clujului. ″Dacă Legea cere semnătură, cetățeanul va fi nevoit să vină la Primărie″

Scris de 432

Funcționarul public virtual, cu nume de cod ″Antonia″, fi-va angajatul model al municipalității clujene. ″Primul pas″ în debirocratizarea primăriei a fost făcut ieri și anunțat de edilul clujean. Cu observația noastră umilă – de câțiva ani, parcă Doamne-Doamne nu mai ține partea clujenilor, iar toate țelurile propuse de autorități sunt la primul pas. Dar, după cum anunța bravul nostru primar la ședința Consiliului local de ieri, ″nu ne vom opri aici″. Vai, ce promisiuni teribile!

Ce ți-e și cu tehnologia asta?! Din câte ne putem da seama, lansarea autorităților în diverse proiecte care țin de tehnologie și roboți virtuali, nu este decât o poveste de adormit cetățenii sau tinerii noii generații care operează doar cu noțiuni din domeniul IT. Dar pentru clujeanul obosit de bătut la uși și de scris reclamații, se spune că în ajutor îi va veni ″Antonia″. 

După cum funcționează acum treburile birocratice în cadrul municipalității, se pare că singurul ″angajat-model″ de acum încolo, fi-va roboțica ″Antonia″. Să nu credeți, totuși, că e un roboțel ″în carne și oase″, ci mai degrabă un ″buton″, care cică va simplifica mult din interacțiunea cetățeanului cu statul. Până la 60 de tipuri de cereri vor putea fi soluționate prin intermediul acestui ″buton deștept″. Foarte bine, mare bucurie se face în târg cu această ocazie. Ne și minunăm de ce ieri nu a avut loc vreun eveniment special dedicat acestui prilej? 

Însă, acolo unde Legea cere hârtie, o spune chiar domnul primar Boc, cetățeanul va fi nevoit să vină la Primărie. Acolo unde este nevoie de semnătura clujeanului, acesta va mai face un alt drum la Primărie. Ne întrebăm, de bună seamă, ce face ″Antonia″ atunci? Doarme? Sau face doar nițică reklamă? Da, nene, dar reklamă hi-tech. 

Bine bine, dar municipalitatea nu se oprește aici. Aceasta cere guvernului recunoașterea semnăturii digitale – pentru ca, în sfârșit, și roboții primăriei să aibă un rost. Ce, ″Antonia″ nu va fi plătită din banii contribuabilului? Dar până vine răspunsul de la Guvern și până se adoptă și se recunoaște semnătura digitală, va trece probabil mult peste anul 20-20…

Păcat, mare păcat. Căci angajații primăriei ″au lucrat zi și noapte″ (Boc dixit) pentru ca această roboțică să fie funcțională. 

Cu toate acestea, deocamdată, roboțica nu va rezolva mai nimic sau doar câte ceva din circuitul intern al primăriei. Cum va facilita răspunsul instituției către cetățeni în termenul legal, nimeni nu știe?! Dar cică va simplifica ceva: cererile cetățenilor cică nu vor mai fi rezolvate în 30 de zile, ci în 20. Ha! Oare la cererile de interes public, cele în baza Legii 544/2001, va răspunde de acum încolo ″Antonia″? Nu de alta, dar să știm cum ne adresăm funcționarului virtual. Dar oare acest funcționar va avea și carte de muncă? 

Oricum ar fi, prezentarea făcută de primar ieri ″Antoniei″, a fost apreciată de unul dintre consilierii locali drept ″simpatică și optimistă″. Păi cum altfel, n-are voie și domnul primar să aibă plăcerile lui? Bineînțeles că e mai fain să fii preocupat de tehnologie, decât de mizeria din oraș sau de nemulțumirile celor care l-au votat.

 

 

sursa foto: businessmagazin.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE