In vizor

Andronescu intervine în scandalul falsului medic: “Dacă Ministerul a greşit, fără îndoială trebuie să plătească şi să primească sancţiunea corespunzătoare” VIDEO

În urma scandalului care-l vizează pe cetățeanul italian cu 8 clase, condamnat la închisoare cu suspendare în Italia, care din martie 2018 a început să opereze în 4 clinici din București, în sfârșit, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă la Cluj, s-a pronunțat pe marginea acestui subiect și a modului în care lui Matteo Politi i-a fost eliberată diploma necesară pentru a profesa.

În conformitate cu documentele de care a dispus acesta, Ministerul Educaţiei i-a recunoscut studiile în medicină lui Matteo Politi şi diploma obţinută la Universitatea din Priştina. În aceleaşi acte însă se specifică faptul că Matteo Politi se poate angaja ca asistent manager, dar nu poate profesa ca medic.

”N-aş putea să vă dau un răspuns care să fie complet în acest moment pentru că n-am văzut echivalarea pe care Ministerul a dat-o în anii trecuţi. Nu e o chestiune de o lună sau două, ci o perioadă mai îndelungată, trebuie să analizez echivalarea, să văd în ce măsură echivalarea corespunde studiilor pe care acest cetăţean le-a avut şi puteau, potrivit rigorilor echivalării, puteau fi recunoscute în România. Dar recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie.

Dacă Ministerul a greşit, cine a greşit, fără îndoială trebuie să plătească şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea aici pot să vă spun cu certitudine: ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma.

Deci, lăsaţi-mă să am întâi ochiul pe documentul de echivalare şi după aceea să vorbesc despre acest lucru”, a declarat Ecaterina Andronescu, prezentă la Cluj-Napoca cu prilejul inaugurării unui nou sediu a Inspectoratului Școlar Județean.

Deși nu avea specialitatea pe chirurgie, Matteo Politi a reușit să intre în sala de operație de mai multe ori în clinici private din București.

În prezent, în România sunt 145 de medici străini care profesează cu un atestat pentru o perioadă temporară, precum și alți 240 care sunt titulari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *