Politica

Andrei Hiticaș, furăciosul de la USR Gherla, ”reputat” medic veterinar, a fraudat alegerile, nu și-a recunoscut fapta, dar și-a dat demisia! Cu ciorditorii ăștia vrea USR să conducă Gherla?

Anul 2020 pare să scoată la iveală politicienii necurați din partidul USR, mai ales din filiala Cluj-Napoca. Pe 19 ianuarie, cei de la USR Cluj au convocat membrii de partid din județ pentru a vota lista de candidați la Consiliul Județean Cluj, pentru alegerile locale. Ce nu nu știau ei e că un furăcios de la Gherla avea alte planuri și s-a infiltrat în comisia de numărare a voturilor pentru a le frauda. Cine este furăciosul? Un traseist politic, ”reputat” medic veterinar cu dorințe perverse: Andrei Hiticaș. 

Haideți să vă spunem ce am auzit noi că s-a întâmplat acolo și să vedeți și ce spune, cu amărăciune, președintele USR Cluj despre incidentul rușinos de la alegerile care au trebuit refăcute din cauza furăciosului de Hiticaș. 

Andrei Hiticaș, medicul veterinar de la Gherla, este un tânăr aspirant care nu și-a prea găsit locul prin partidele politice, așa că le-a luat pe rând: PDL, PMP și acum USR. Din USR a fost nevoit să demisioneze luna aceasta pentru că s-a prins toată lumea că el a încercat să fraudeze alegerile candidaților pe listele la CJ Cluj. 

Organizația USR Gherla l-a numit pe el în comisia de numărare și validare a voturilor. Printre persoanele propuse pentru a candida pe lista de consilieri județeni la locale se număra și bietul de Szas Carol, cel care e în cărți pentru a candida și la funcția de primar în Gherla. Hiticaș însă l-a făcut să plângă în hohote la alegerile interne.

Medicul furăcios s-a apucat să falsifice buletine de vot prin care să rezulte că Szas Carol era votat de mai multe persoane pentru ca să fie pe lista pentru Consiliul Județean. La numărarea voturilor, cei din USR Cluj s-au prins că erau prea multe buletine de vot în favoarea lui Carol și i-au cerut socoteală. Nevinovat, useristul de la Gherla, Carol Szas, s-a apucat de plâns și a jurat că nu a avut nimic de-a face cu fraudarea. O vrăbiuță ne-a spus că s-a  iscat un scandal prin care se cerea intervenția poliției și a unui procuror, ca să se lămurească ce a fost cu frauda respectivă, însă liderul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, susține că lucrurile nu au degenerat până într-acolo. În schimb, voturile din 19 ianuarie au fost anulate, iar weekendul trecut, duminică seara, USR Cluj a ieșit cu un comunicat de presă prin care anunțau candidații la CJ Cluj după reorganizarea alegerilor interne. 

În prima fază, era vorba că pe furăciosul de Hiticaș l-a prins rușinea și ar fi recunoscut public metoda prin care a fraudat alegerile, însă Sălagean susține că nici până azi nu s-a întâmplat asta. Cert este că până la urmă Hiticaș a demisionat din USR, iar partidul e ușurat că a scăpat de traseistul politic. 

„Hiticaș nu a recunoscut că el a fost în spatele tentativei de fraudă. Într-adevăr au fost reorganizate alegerile, iar el a demisionat din USR Cluj. Noi am derulat o anchetă internă pe această temă și concluzia a fost că el era vinovatul. Doresc să precizez că deși buletinele de vot erau măsluite în favoarea cadidatului USR Gherla, Szas Carol, acesta nu a avut nicio vină. Carol a trecut printr-un moment emoționant neplăcut, însă lucrurile s-au clarificat acum. Oricum, nu înțeleg ce urmărea Andrei Hiticaș prin asta. El nu a fost desemnat ca reprezentant al USR Gherla pentru candidatura de primar acolo. A fost un incident neplăcut. Trebuie respectate valorile prin care funcționează USR Cluj”, a declarat pentru Ziar de Cluj, președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean. 

În urma reorganizării alegerilor interne din USR Cluj, Szas Carol nu a mai fost votat pe listele de candidați la Consiliul Județean Cluj. Persoanele desemnate ulteror, care vor intra în competiția electorală din iunie 2020 sunt, în ordinea voturilor obținute în competiția internă:  Ovidiu Răzvan Nistor, Elena Muscă, Radu Molnar, Cătălin Sălăgean, Mihai Adrian Vădan, Simona Bocica, Ciprian Rigman, Raluca Hărăguș, Sorin Terinte, Alexandrina Hărănguș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *