Din oras

Amenzi în valoare de 55.000 lei pentru persoanele care transportă ilegal deșeurile

În ultimii ani, pe raza județului Cluj, au fost descoperite tot mai multe depozitări necontrolate de deșeuri, cele mai multe fiind provenite din construcții.

În județul Cluj există doar un singur depozit autorizat să preia deșeurile din construcții, respectiv Depozitul administrat de RADP Cluj-Napoca, dar numai pentru deșeurile provenite din Municipiul Cluj-Napoca.

Numai în perioada 11.03.2019- 04.04.2019 au fost date 6 amenzi în valoare de 55000 lei.

„Ca urmare a constatărilor din teren cu privire la depozitările necontrolate de deșeuri, în special a celor provenite din construcții, precum și pentru descurajarea depozitărilor necontrolate de deșeuri, am început acțiuni comune împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, pentru identificarea în trafic a persoanelor care transportă ilegal deșeuri provenite din construcții. Ca urmare a acestor acțiuni în anul 2019 au fost aplicate un număr de 6 amenzi contravenționale în valoare de 55000 lei pentru nerespectarea HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României și a OUG 195/2005 privind protecția mediului”, transmite Garda Națională de Mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *