In vizor

Alte două concursuri de soluții inutile marca Emil Boc: pentru reabilitarea Liceului Blaga și a Liceului de Informatică

Scris de 58

Boc se folosește în continuare de țeapa numită concurs de soluții pentru a amâna la nesfârșit realizarea unor proiecte de interes pentru oraș. Concursul de soluții lasă impresia că se face ceva, dar implementarea acestor proiecte se întinde pe ani de zile. Presa locală anunța cu mare entuziasm faptul că două licee din Cluj-Napoca vor beneficia de lucrări de reabilitare, doar că de la idee și până la implementarea proiectului va mai curge multă apă pe Someș. Milioane de lei din bani publici au fost cheltuiți de către administrația locală pe aceste concursuri de soluții inutile, având în vedere că nici măcar un singur proiect ce ar fi trebuit realizat în urma unui astfel de concurs nu a fost implementat. 

În acest moment, Primăria a lansat licitația în vederea contractării serviciilor de consultanță pentru pregătirea, organizare și jurizarea concursurilor de soluții pentru reabilitarea Liceului Lucian Blaga și a străzilor adiacente și a Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu și a străzilor adiacente.  

Deci oricât de mult am vrea să ne entuziasmăm pentru aceste proiecte, este destul de greu știind că o să treacă câțiva ani până ce elevii se vor putea bucura de școli modernizate.  

Ce presupune proiectul de modernizare a Liceului Lucian Blaga 
Proiectul cuprinde modernizarea Liceului Lucian Blaga și a străzilor adiacente, respectiv aleea Băișoara și aleea Băița.  

Investiția propusă urmărește realizarea unui spațiu dotat corespunzător pentru desfășurarea procesului educativ în cele mai bune condiții. În ceea ce privește cele două alei, acestea vor avea trotuare late, fără obstacole, vegetație – plantație de aliniament, mobilier stradal de calitate și piste pentru bicicliști.  

În ceea ce privește Liceul de Informatică Tiberiu Popovici, proiectul vizează lucrări de modernizare a clădirii liceului și a străzilor adiacente, respectiv Meteor, Cometei și Sputnic.  

Costurile serviciilor de consultanță în vedere organizării celor două concursuri de soluții se ridică la suma de 400.000 de lei.  

Aceste contracte au fost adjudecate până acum de Ordinul Arhitecților din România.  

În urma concursurilor desfăşurate în anii anteriori, Parcul Feroviarilor, reamenajarea străzii Mihail Kogălniceanu și a zonei adiacente, reabilitarea malurilor Someşului, amenajarea Parcului Cetățuia și noul cartier Sopor se află în faza de proiectare sau licitație, iar reabilitarea Turnului Pompierilor se află în faza de execuţie a lucrărilor.  

Primul concurs de soluții inițiat în 2016 de municipalitate a fost pentru Turnul Pompierilor, iar câștigătorul a fost anunțat în februarie 2017. În noiembrie 2018 Primăria a semnat contractul de finanțare din fonduri europene, iar execuția lucrărilor ar urma să fie finalizate în 24 de luni. De câteva luni bune nu mai lucrează nimeni la turnul Pompierilor care începe iar să se degradeze. 

Celelate proiecte ce vor fi realizate ca urmare a unor concursuri de soluții se află fie la faza de proiectare, fie la cea de licitație, dar încă nu a fost demarată execuția, deși concursurile de soluții s-au încheiat pentru unele proiecte și de doi sau trei ani. 

Citește mai multe: 

Boc își ascunde incompetența în spatele concursurilor de soluții: proiecte bombastice, doar pe hârtie ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 9 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 11 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 12 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 12 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 13 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 15 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 17 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 17 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE